10 Nisan 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı tarafından “Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Yapılacak 2018 Yılı Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu” yayınlandı. Yayınlanan kılavuza göre sınavla öğrenci alan liseler belli oldu. Ve Sınavla öğrenci alan liseler listesinde Nevşehir Anadolu Lisesi'nin olmayışı karşısında hayal kırıklığı yaşayan okul öğrenci ,velileri ve mezunları nda büyük şaşkınlık yaşadılar. En son bugün Valilik önünde toplanan yüzlerce Nevşehir Anadolu Lisesi öğrencileri tepkilerini dile getirerek haksızlığa uğradıklarını ve mağduriyet yaşayacaklarını ifade ederek bu yanlığın düzeltilmesi taleplerini dile getirdiler.

Aynı zamanda Nevşehir Anadolu Lisesi mezunlarından AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'in olayı öğrenir öğrenmez Bakanlık nezdindeki girişimleri sonucunda Öğrencilere müjdeli haber gecikmedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider, 1997 yılında mezun olduğu Nevşehir Anadolu Lisesi Öğrencilerine müjdeyi şu tweet ile verdi.

AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider; "Öğrencilerinden Milletvekili, Kaymakamlar, Hakim-Savcı-Avukat,Doktor-Eczacı,Mühendis, Öğretmen çıkartan; defaatle TR dereceleri elde eden, N.A.L. Okulumuz şehrimizin en iyi okullarından biri olmaya devam edecek. Niteliği birlikte artıracağız. Parola aynı: DURMAK YOK YOLA DEVAM..." dedi.

Anadolu Lisesi mezunu olmaktan dolayı büyük gurur ve onur duyduğunu ifade eden Milletvekili Gizligider, "Anadolu Liseli olmak herkese nasip olmaz. Bu okullardan vatan haini yetişmez. Bu liselerinden doktorlar, savcılar , milletvekilleri, bakanlar çıkmaktadır. Okulunuz kıymetini bilin. Çok çalışın ve memleketimize hizmet edin" diye konuştu.

"Adalet yerini buldu... N.A.L. Nitelikli oldu!"

Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider'in bu açıklaması ile müjdeyi vermesinin ardından Nevşehir Anadolu Lisesi öğrencileri , velileri ve mezunlarından Milletvekili Gizligider'e adeta "Teşekkür mesajları" yağdı. FİB Haber Merkezimize gönderilen açıklamada N.A.L. öğrencileri olarak Adalet şimdi yerini buldu, Okulumuz iadeyi itibar ile niteliğini korudu. Bu yanlışın düzeltilmesinde emeği geçen değerli okulumuz mezunlarından AK Parti Nevşehir Milletvekili Av. Ebubekir Gizligider'e sonsuz teşekkürlerimizi , saygılarımızı ve sevgilerimizi sunuyoruz. Allah kendilerinden razı olsun. Şimdi çok mutluyuz şeklinde yorumlarda bulundular.

Okul Müdürü Yavuz Selim Yıldırım'da yayınladığı Teşekkür mesajında;" Nevşehir Anadolu Lisesi Mezunlarımızdan Nevşehir Millet Vekilimiz Sayın Ebubekir GİZLİGİDER’in bu Müjdeli haberi Anadolu Lisesi Ailesi olarak bizleri ziyadesiyle memnun etmiştir.Okulumuz ve öğrencilerim adına teşekkür ederim. Anadolu Lisesi Gururun ve Başarının Adresi olmaya devam edecektir" dedi.

MEB’in sınavla öğrenci alacak liseleri açıklamasının sonrası kendi okullarını nitelikli okullar listesinde göremeyen Nevşehir Anadolu Lisesi mezunları, öğrencileri ve velileri olarak tepkilerini dile getirmişlerdi. Durumun düzeltilmesi sonrası yaşadıkları memnuniyet ve Vekillerine olan teşekkürlerini okula ilk kayıt anında çekilmiş fotoğrafı ile hazırladıkları şu sürpriz ile dile getirdiler:

"Mezun olduğu okulu için emeklerini esirgemeyen Vekilimize Sevgi ve saygılarımızı sunar başarılarının devamını dileriz. "

Nevşehir Anadolu Lisesi Ailesi