NEVŞEHİR(MHA) Cumhuriyet Halk Partisinden Nevşehir Milletvekilliği aday adaylığını geçtiğimiz günlerde resmen açıklayan ve bu yöndeki çalışmalarını aralıksız sürdüren Hamdi Aydemir, ülkenin suni gündemlerle oyalandığına değindi.

Ülke ekonomisinin AKP Hükümetleri döneminde tarihinde hiç olmadığı kadar kötüye gittiğini savunan Cumhuriyet Halk Partisi Nevşehir Milletvekili aday adayı Hamdi Aydemir, Milletin bunun hesabını sandıkta soracağına inandıklarını da dile getirdi.

Aydemir, “Haziran ayında seçim var; bunca işsizlik yoksulluk ve yolsuzluk varken ülkenin gündemini değiştirmek için ortaya bir başkanlık sistemi tartışması atılmıştır. Bu sorunlar konuşulması gerekirken, nereden çıktı bu Başkanlık Sistemi?. Dört ay sonra seçmenler, sandık başına yolsuzluk işsizlik ve yoksulluğun hesabını sormaya gidecek. O halde… Bu suni gündemin sebebi nedir?. Biliyoruz ki: AKP’nin söyleyecek sözü kalmamıştır. İnsanları hayallerle avutamayacaktır. Dolayısı ile yapay gündemler yaratarak insanları karşı karşıya getirerek çatıştırmaya çalışmaktadır. Başkanlık Sistemi’nin gündeme getirilmesi bir algı operasyonudur. Ekonomi çökmüştür!. Dolar’ın tarihi rekorlar kırdığı bir iktisadi pazarda bu finans krizinin atlatılması çok zor. AKP’nin iktidara gelmesi ile birlikte ekonomi dış borçla çevrilmektedir; dış borç alıyor bu borcu Cumhuriyet kazanımlarını satarak ödüyor. 2013’te özelleştirme geliri, 12.4 milyar dolar idi.2014’te özelleştirme geliri bunun ancak yarısı kadar oldu.2015’te özelleştirme geliri daha da kötü olacak. Durum artık sürdürülemez noktaya gelmiştir. Yani AKP Hükümeti’nin satacağı malların alıcısı da kalmamıştır. Tarımımız bitirilmiştir. Çiftçi kan ağlamaktır. Dış ve iç borç almış başını gitmiştir. 12 yılda yaklaşık olarak Dış borç 129.7 milyar dolardan 397 milyar dolara yükselmiş. İç borç ise 150 milyar TL’den 425 milyar TL’ye ulaşmıştır. İşsizlik, yoksulluk, açlık almış başını gitmiştir.

AKP 12 yılda, har vurup harman savurmuştur. Borçlanma ve özelleştirme gelirlerinden elde edilen 325 milyar dolar ve 275 milyar lira nereye gitmiştir. Nereye harcanmıştır bu paralar?

Başbakanlık Sistemi tartışmaları ve Merkez Bankası ile yapılan faiz kavgaları ekonominin çöktüğünün açık kanıtıdır. Ancak halk bunu bilmektedir ve hesabını sandıkta soracaktır” dedi.