Nevşehir 2015 genel seçim sonuçları. 7 Haziran 2015 Nevşehir ili genel seçim sonuçları. Sonuçları görüntülemek için seçim sonuçları sayfası linkini haberimizde bulabilirsiniz. İktidar partisinin geçen dönem 3 milletvekili çıkarmayı başardığı Nevşehir ilinde bu seçimde hangi partinin ne kadar oy oranına sahip olacağı merak konusu. Nevşehir ilçelerinde seçim sandıklarının açılmasının ardından Yüksek Seçim Kurulu tarafından yasağın kaldırılmasıyla birlikte seçim sonuçları açılan sandıklar oranı ile birlikte yayınlanmaya başlanacak.  

SON GENEL SEÇİMLERDE (2011) ALINAN SONUÇLAR 

Nevşehir 2011 genel seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi %60,44 ile Nevşehir'de en yüksek oy ortalamasına sahip oldu. Bu oy ortalaması Ak Parti'de 3 milletvekiline Parlamento yolunu açtı. Ahmet Erdal Feralan, Ebu Bekir Gizligider, Murat Göktürk isimleri iktidar partisinin Nevşehir milletvekilleri olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki yerlerini aldılar.  

SEÇİM SONUÇLARI İÇİN TIKLAYIN, BÖLGE BÖLGE OY DAĞILIMI
Milliyetçi Haraket Partisi %18,1 oy aldı. MHP'nin oy oranı Nevşehir'de milletvekili sayısı için yeterli olmadı. Aynı şekilde Cumhuriyet Halk Partisi'de Nevşehir'de milletvekili çıkaramayan partiler arasında yer aldı. CHP'nin oy oranı %16,56'da kalırken Saadet Partisi %1,63, HAS parti %0,93 , BBP%0,89 oy oranları ile Nevşehir'de beklentilerin altında kalan partiler olarak sıralandılar.  

Nevşehir ilçeleri genel seçim oy dağılımı; 

NEVŞEHİR  
ACIGÖL  
AVANOS  
DERİNKUYU  
GÜLŞEHİR  
HACIBEKTAŞ  
KOZAKLI  
ÜRGÜP 

Bu ilçelerde genel seçim sonuçlarını sorgulamak için linke tıklayınız.  

NEVŞEHİR GENEL SEÇİM SONUÇLARI (2015)