Yeni Adliye Binasının ihale aşamasında bulunduğunu ve en kısa sürede bu aşamanın geçilerek inşaat çalışmalarının başlatılacağını vurgulayan Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Türkiye İstatistik Kurumu Bölge Müdürlüğü binasının yapımının bölge müdürlüğünün ilimizde kalıp hizmet verebilmesi için büyük önem taşıdığını, TÜİK binasının ihalesinin bugünlerde yapılıp tamamlanacağını dile getirdi.

 

Yeni Öğretmenevinin yeri konusunda Nevşehir Valisi Abdurrahman Savaş ile birlikte yaptıkları görüşmeler sonucunda öğretmenevinin Nevşehir Üniversitesi yanında bir alana yapılmasına karar verildiğini kaydeden Ak Parti Nevşehir Milletvekili Murat Göktürk, Üniversitenin şehrin ileriye yönelik planlamasında büyük önem taşıdığını bu nedenle de öğretmenevinin gerektiğinde gerek yatak kapasitesi, gerekse iç donanımları ile Üniversiteye de hizmet verebilir hale getirileceğini söyledi.

 

Göktürk, “Mart ayı içerisinde yeni Adliye binası konusunda ihale yapılacak. Sayın Bakanımızla bu konuyla ilgili geçtiğimiz günlerde bir araya geldiğimizde konuyu kendisine açtık. Bu ay içerisinde ihalesi yapılacak. Ve en kısa sürede Nevşehir’imiz güzel ve son derece modern bir adliye binasına kavuşacak. Yeni adliye binasıyla ilgili geçtiğimiz dönem Milletvekillerimizde özverili bir çalışma yürüttü, Belediyemiz arsa tahsisini yaptı. TÜİK binasının da ihalesi bugünlerde yapılıyor. Nevşehir Türkiye İstatistik Kurumunun Bölge Müdürlüğünün çalışmalarını sürdürebilmesi için kendisine ait bir binasının olması önemliydi. Bu nedenle bu projeyi önemsiyoruz. TOKİ tarafından TÜİK binasının ihalesi yapılıyor. Ve en kısa zamanda inşaat çalışmalarına başlanacak diye düşünüyorum. Öğretmen evi konusunda yapım yeri ve işlevselliği konusunda bir takım tereddütler içerisinde bulunduğumuz için bu konuyla Milletvekilleri ve Nevşehir Valimiz bir araya geldik. Ve projelendirilen yerin rantabıl olmadığı kanaatine vardık. Nevşehir’in gelecek planlarında Üniversite önemli bir yer tutuyor. Yeni Öğretmenevinin gerektiğinde Üniversitemize de hizmet edebilecek bir kapasite de olmasını planladık. Gerekli yatak kapasitesi ve donanımları ile yeni öğretmenevinin yapımı konusunda fikir birliğine vardık. Projede biraz gecikme oldu gibi görünüyor ama sorun yok. Arsa ile ilgili problem de giderildi. Üniversitemizin hemen yanında bir alana yapılacak yeni Öğretmenevimiz. Bu yıl içerisinde buranın da temelini atmayı umut ediyoruz” dedi.
Haber:Ali Çamur