Nevşehir'de AK Parti Gençlik Kolları İl Teşkilatı ve merkeze bağlı Sulusaray Belediyesi tarafından toplanan yaklaşık 50 ton patates, 2 tırla Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları, Bayır Bucak Türkmenlerine, 1 TIR dolusu patates ve muhtelif gıda yardımı gönderdi. Yardım malzemeleri İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsanı Yardım Vakfı(İHH) aracılığıyla Bayır Bucak Türkmenlerine ulaştırılacak. 

Nevşehir ak parti il gençlik kolları taraflı tarafsız gene herkesin takdirlerini yaptıkları ile toplamaya devam ediyor...

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, "Ne zaman birileri dara düşse Türkiye ve Türkiye'nin gençleri sorumluluk hissederek karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bugün kalplerimiz Bayır Bucak Türkmenleri ile atıyor. Suriye'de yaşananlara duyarsız kalmak mümkün değil. Bölgeyi Rusya'nın da desteğiyle Türkmenlerden arındırmak istiyorlar. Bizler Türkmenleri kendimizden ayrı görmüyoruz. Bayır Bucak Türkmenleri'ni yalnız bırakmayacağız" dedi. 

Yanar, Bütün teşkilatlarımızın bu kampanyada emeği oldu. Emeği geçen teşkilat mensuplarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum. Ayrıca bu kampanyamıza duyarlık gösterip destekte bulunan saygıdeğer vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Rabbim inşallah orada yaşanan bu dramı da bir an önce bitirsin. Huzur içinde yaşayacakları güvenli bir ortamı Rabbim onlara da nasip etsin" dedi.



Nevşehir İl Gençlik Kolları Gene Alkışı Haketti !!! 

Bayır bucak’ta yaşayan Türkmenlere el uzatmanın, tarihin yüklediği bir sorumluluk ve kardeşlik hukukunun gereği olduğunu dile getiren Yanar, "Nevşehirden toplanan patates ve muhtelif gıda gibi insani yardımlar Bayır bucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere yola çıkıyor. Rusya’dan gelip Bayır bucak’ta Türkmenleri bombalayan güçlere sesleniyorum, onlar asla yalnız değildir. Yapılan zulümler en kısa sürede son bulacak ve Bayır bucak’taki Türkmenlerimiz rahat bir nefes alacak" dedi.

Konuşmaların ardından 26.5 ton 21 bin TL değerindeki patates yüklü yardım TIR’ı, Bayır bucak Türkmenlerine ulaşmak üzere dualarla yola çıktı. Bu tır Nevşehir'den Bayır Bucak türkmenlerine giden 177. Tır oldu.


AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Yanar,  "Ecdadımızın bizlere emaneti olan Bayır Bucak Türkmenleri'ne yardım eli uzatmak AK Parti Nevşehir teşkilatımız için bir zorunluluk haline gelmiştir. Bu sebeple kısa zamanda yaptığımız yankı kampanyası büyük yankı uyandırmıştır. En kısa zamanda Türkmen kardeşlerimize ulaşacak bu yardım umuyoruz ki bir nebze de olsa onların yardımcısı olacaktır" dedi. Bayır Bucak'ın, Türkiye'nin kendisi olduğunu söyleyen Yanar "Bayır Bucak Ankara'dır, Samsun'dur, Rize'dir İzmir'dir Konak'tır velhasıl Nevşehir'dir. Bizler nefes aldığımız sürece onlara yapılan her zulüm bumerang misali dönecek ve sonunda kazanan mazlumlar olacaktır" diye konuştu.