AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. M.Rauf Yanar, demokraside, Menderes ile “çıraklık”, Turgut Özal ile “kalfalık” dönemini yaşayan Türk milletinin, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile “ustalık” dönemine eriştiğini dile getirdi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Av. M.Rauf Yanar, 27 Mayıs 1960 darbesinin 55. yıl dönümü dolayısı ile bir mesaj yayımladı. 27 Mayıs askeri darbesinin, Türk demokrasisi ve milleti açısından tarihte kara bir leke olmaya devam edeceğini belirten Yanar, demokraside, Menderes ile “çıraklık”, Turgut Özal ile “kalfalık” dönemini yaşayan Türk milletinin, AK Parti ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile “ustalık” dönemine eriştiğini söyledi.

Yanar, “Hükumetimizi ve ‘milletin adamı’ Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı Aziz Menderes’in akıbetiyle tehdit edenler, 7 Haziran seçimlerinde milletimizden bir kez daha gerekli dersi alacaktır” dedi.

MİLLET İRADESİNE YAPILAN DARBE

Askeri darbelerin, muhtıraların Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne karşı yapıldığını ve bu darbelerle millet iradesinin hiçe sayıldığını, darbelerin ardında vesayet sisteminin amaçlandığını ifade eden Yanar, şunları söyledi: “Darbenin üzerinden 55 yıl geçti. 27 Mayıs 1960 darbesi nereden bakarsanız bakın, millet iradesine karşı yapılmış bir müdahaledir. Böylesi tarihi olaylardan çıkardığımız derslerle demokrasimizi geliştirmek, kurumsallaştırmak ve iyi işleyen bir sistem haline getirmek temel özlemimiz ve amacımız olmalıdır. Bu vesile ile Merhum Adnan Menderes ve diğer demokrasi şehitlerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.”dedi.