FİB Haber / Özel –  Ak Parti'de 2015 Genel Seçimleri öncesinde yaşanan 'milletvekili aday adaylığı süreci' yoğunluğu devam ediyor. 55 milletvekili aday adayı şehir genelinde çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken, gözler 3 adayın belirleneceği Ak Parti Genel Merkezi'ne çevrildi.

7 Haziran genel seçimleri öncesinde AK Parti Nevşehir'den yeniden 3 milletvekili çıkarmayı hedefliyor. Bunun içinde birçok yola başvuran parti genel merkezi yeni bir uygulamaya imza atıyor.
 

STK'LAR MİLLETVEKİLİ ADAYLARINI SEÇECEK
Ak Parti İl Teşkliatı kısa bir süre önce il delegelerine  milletvekili aday adaylarının seçimi için temayül yoklaması yapmıştı. İl yönetimi bu kez, şehir genelindeki sivil toplum kuruluşlarını bir temayül yoklamasında buluşturmayı planlıyor...

 

YOKLAMA PAZARTESİ
 STK temayül yoklamasının bu Pazartesi günü  sabah 09.00 akşam 17.00 saatleri arasnıda yapılacağını kaydetti.



AK Parti’de milletvekili aday adayları için STK’larla temayül yoklaması kararı alındı...

 AK Parti’ye aday adayları sürecinde heyecan artıyor. Genel Merkez’den alınan karara göre ilimiz Nevşehir'deki sivil toplum kuruluşları ile temayül yoklaması yapılacak. 7 Haziran Genel seçim öncesinde AK Parti Genel merkezi aldığı kararla bir ilk uygulamayada imza atacak. AK Parti Alınan karar gereği Sivil toplum kuruluşlarına da temayül yoklaması yapma kararı alındı. 


AK Parti Milletvekili aday adaylarının parti içerisinde yapılan temayül yoklaması sonrasında, partinin genel merkezinde bire bir görüşmeler yapıldı. Aday adayları üzerinden anket çalışmaları devam ederken şimdi de STK’lar arasında temayül yoklaması yapılmasına karar verildi. Bu uygulama ilk defa yapılacak. 

23 Mart Pazartesi günü Nevşehir de gerçekleştirilecek ve Türkiye genelinde uygulanacak sistemin detaylarını ilk kez Nevşehir gündemin adresi www.fibhaber.com açıklıyor:


FİB Haber Merkezi olarak edindiğimiz bilgiye göre ; “7 Haziran 2015 Pazar günü yapılacak 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine yönelik aday tespit çalışmaları devam etmekte, bu çerçevede temayül yoklaması ve mülakatlar gerçekleştirilmiş olup ara komisyon çalışmaları sürmektedir. AK Parti Merkez Yürütme Kurulu tarafından, aday tespit çalışmaları kapsamında sivil toplum kuruluşlarının (STK) da sürece dahil edilmesi konusunda prensip kararı alınmıştır.”


AK Parti Genel Merkezinin almış olduğu bu karar gereği 7 Haziran Genel seçimleri öncesinde bir ilke imza atılarak ; Nevşehir AK Parti Aday adaylar için Milletvekili olarak kimi görmek istedikleri hakkındaki düşünceleri STK’lardan görüş alacak. 

 NEVŞEHİR'E HİZMET EDECEK AK KADROLAR BELİRLENECEK

 23 Mart Pazartesi günü saat 09.00-17.00 arası STK Yönetim Kurulu Üyelerinin oy kullanmaları istenecek.


STK Mülakatlarının Nevşehir'de 23 Mart Pazartesi günü gerçekleştirilecek yoklama sabah saat 09.00’da başlayıp 17.00’da sona ermesi bekleniyor...


AK Parti Nevşehir İl Teşkilatı konuyla ilgili detaylı açıklama yapacak.