Açıkgöz, mesajında, işçinin alın terinin kutsal olduğunu vurgulayarak, Türk toplumunun emeğe saygıyı önceleyen bir düstura sahip olduğunu belirtti.

Halkın teveccühü ile iktidara gelişinden itibaren işçi, memur ve emekli vatandaşların yaşadıkları sorunlara el atan AK Parti’nin 1 Mayıs’ın resmi tatil olmasına öncülük yaptığını hatırlatarak, “Artık 1 Mayıslar, kavga ve çatışma ile değil, dostluk ve kardeşlik havasında geçmektedir.  Bu bayram havasının, sosyal barışın, sendikal hakların  ve emeğin önemsendiği tüm dünya ülkelerine sirayet etmesini diliyorum.” diye konuştu.

Açıkgöz, sosyal barış için işçinin, emeğinin karşılığını alması, insanca koşullarda çalışması ve özgürce örgütlenmesi gerektiğini aktararak şunları konuştu: “Ülke olarak birlik ve beraberlik şuurumuz, bütün zorlukları aşacak kuvvettedir.  Yarınları daha güzel yaşamak için hepimiz ortak paydada buluşmak ve beraberce yaşamak zorundayız. İşçisi, memuru, emeklisi, esnafı, tüccarı bu ülkede eminim ki, aynı his ve kardeşlik duygusuyla hareket etmektedir. Bu duygularla, başta işçi, memur ve emekçi kardeşlerim olmak üzere bütün millerimizin Emek ve Dayanışma Günü'nü kutluyor, tüm vatandaşlarımı sevgiyle selamlıyorum.”