AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları Başkanı Av.Mustafa Rauf Yanar, yayınladığı mesajında;

Türk milleti, vatanı, bayrağı ve kutsal saydığı değerleri uğruna, en zor şartlar altında dahi yılmadan mücadele vererek tarih boyunca hür ve bağımsız yaşamıştır. Vatan sevdalılarını, yılın her anında ve gününde, minnet ve şükranla anmak en başta gelen görevimizdir. Yaşadığımız bu topraklara göz dikmiş hainlere aman vermeyen, canlarından dahi vazgeçmeyi göze almış olan gazilerimizin, 19 Eylül Gaziler Günü’nü tebrik ediyor, yüce Rabbimizden şehitlerimize rahmet gazilerimize ise hayırlı, uzun ve sağlıklı bir ömür vermesini niyaz ediyorum dedi.


Yanar açıklamasının devamında; “Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin birlik ve beraberliği, huzuru ve güveni için kendini feda etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan gazilerimiz daima gurur kaynağımız olmuşlardır. Gazilerimizin bu büyük hatırasını ilelebet yaşatacağız. Bize miras bıraktıkları Cumhuriyetimizi birlik ve beraberlik içinde koruyacak, ülkemizi elbirliğiyle muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak için var gücümüzle çalışacağız.

Unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize saygın kişiliklerine yaraşır yaşam koşulları sunmak ortak sorumluluğumuzdur. Devlet olarak daima yanlarında olmamız gerektiğinin bilinci ile de her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz. Bu düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıl dönümünü ve Gaziler Günü’nü kutluyor, tüm Gazilerimizi ve Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum” ifadelere yer verdi.