Nevşehir Alperen Ocakları
02/06/2016
Muhsin YAZICIOĞLU davası hakkında basın açıklaması
 
Kıymetli Alperenler, basın mensupları, yüce Türk milleti hepimizin başı sağ olsun. Haklıyı, doğruyu, iyiyi, koruyup yaşatmakla yükümlü olan adalet, yanlış yöneticilerin elinde gördüğünüz gibi ölmüştür.
 
7 yıl evvel Hakk-ı Rahman'a kavuşan liderimiz, şehidimiz, reisimiz Muhsin başkanın ve yol arkadaşlarının faillerinin üzeri örtülmeye, davaların ileri tarihlere ertelenerek yavaş yavaş gündemden düşürülmeye çalışıldığına şahit oluyoruz.
 
Aradan yedi  yıl geçmesine rağmen hadise ile ilgili cevap bekleyen bazı sorular hala mevcudiyetini korumakta…
 
Mesela;
- Helikopterin enkazına ilk olarak ne zaman ulaşıldı?
- Cenazeler kaldırılmadan önce savcıların ve olay yeri inceleme ekibinin gelmesi neden beklenilmedi?
- Helikopterden cihazlar neden söküldü ?
- Muhsin Yazıcıoğlu’nun kullandığı iki telefonun sim ve hafıza kartlarını kimler çaldı?
- Helikopterin düşmesinde bölgedeki jetlerin bir etkisi oldu mu?
Kaza kırım ekibinin raporunda uçuş bilgileri ve hava hareketliliğini gösteren cihazların helikopterden çalınması ile ilgili neden bir satır bile yoktu ?
- İsmail Güneş çenesi kırık olarak telefon görüşmelerini nasıl yapabildi ?
- Gazeteci İsmail Güneş birileri tarafından ölüme mi terk edildi ?
 
gibi sorular böylece uzayıp gitmektedir.
 
      Her yerde haktan, hukuktan, adaletten faili meçhullerin aydınlatılacağından ve herkes için adalet vaat edenler,söz konusu Muhsin Başkan ve arkadaşları  olunca maalesef ki laftan başka icraat göstermemekte,kıllarını dahi kıpırdatmamaktadırlar.Ama her ne olursa olsun;
 
        Biz yorulmayacağız, bıkmayacağız, usanmayacağız. Bizim yorulmamızı, bıkmamızı ve usanmamızı bekleyenler avuçlarını yalarlar. Biz tek başımıza da kalsak bu mesele aydınlatılıncaya kadar konunun takipçisi olacağız. Nereye kadar takip etmemiz gerekiyorsa, ne kadar süre takip etmemiz gerekiyorsa o kadar süre bu sürecin takipçisi olacağız. Ama bizim arzumuz ve isteğimiz kısa sürede bu sürecin aydınlatılmasıdır.
 
Bu düşüncelerle  bu meselenin bütün milletimizi ve kamuoyunu tatmin edecek bir şekilde ivedilikle aydınlatılmasını bekliyoruz. Bu konunun takipçisi olduğumuzu buradan bir kez daha bildiriyor,Alperenlerin ortak vicdanı ve iradesi adına söz veriyoruz;
 
Dik duracağız,düz yürüyeceğiz ve Muhsin Yazıcıoğlu davası aydınlanıncaya kadar haykırmaya devam edeceğiz.