Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, Türkiye Büyük Millet Meclisindeki çalışmalarının ardından Cuma, Cumartesi, Pazar ve Pazartesi günleri genellikle Nevşehir’de bulunmaya gayret ettiklerine dikkat çekerken, bu sayede Ankara – Nevşehir arası diyaloğun kopmamasını sağladıklarını dile getirdi.

Gerek Meclisteki çalışmaların takip edilmesi, gerekse yereldeki ihtiyaçların karşılanması manasında iyi bir uyum süreci yakaladıklarına değinen Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, “Biz Üç Milletvekili olarak Hafta sonları Nevşehir’de bulunuyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisinde çalışma olmadığı günlerde Cuma gününden itibaren Nevşehir’de oluyoruz. Bu şunu sağlıyor; Nevşehir ile Akara arasında diyalog kopukluğu olmuyor. Dolayısıyla yerel ihtiyaçları çok hızlı bir şekilde takip edebiliyoruz. Mesela bugün Milletvekilleri olarak ikiye bölündük. Milletvekili kardeşimiz Ebubekir Gizligider ve Nevşehir Belediye Başkanımız Hasan Ünver şu an da Konya’da MEDAŞ toplantısında bulunuyorlar. Milletvekilimiz Murat Göktürk ile birlikte bende burada Kültür Varlıkları Koruma Kurulu Toplantısına katıldık” dedi.

Bu uyuma bir örnek veren Ak Parti Nevşehir Milletvekili Ahmet Erdal Feralan, Milletvekili Ebubekir Gizligider ile Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’in Konya imindeki MEDAŞ toplantısına katılırken, Milletvekili Murat Göktürk ile birlikte kendisinin de iki ayrı önemli toplantıya katılarak ilin sorunlarını ele aldıklarını ifade etti.

Milletvekili Feralan, “Ankara’dan da Milli Parklardan oradaki bürokrasi kanadından yetkililer İlimize geldi. Uzunca bir süredir Göreme’de, Uçhisar’da ve Ortahisar ve diğer turistik merkezlerimizde imar planlarıyla ilgili sıkıntılı durumlar vardı. Bu konuda Tabiat Varlıkları, Kültür Varlıkları ve Milli Parklar üç ayrı kurum. Bu kurumları biz burada bir araya getirdik. Belediye Başkanlarımızda söz konusu toplantımıza kaldılar. Yaptığımız görüşmeler sonucunda İnşallah bu yörelerdeki insanlarımızın beklentilerine cevap verilebilecek bir çözüm üreteceğiz” açıklamasında bulundu.
Haber:Ali Çamur