Saadet Partisi Avanos İlçe Başkanlığı tarafından "Gelecekte Türkiye ve Gençlik" konulu konferans düzenlendi.


Kapadokya Düğün Salonu'nda geçekleştirilen konferansa, Saadet Partisi Gençlik Kolları Genel Başkanı Fatih Aydın konuşmacı olarak katıldı.

Avanos İlçe Başkanı Hüseyin Çifçi, Nevşehir İl Başkanı Ali Doğan Simit'in selamlama konuşmalarının ardından kürsüye gelen Aydın, her türlü duygunun bireyselleştiği bir dünyada kendilerinin insanlar için yaşadıklarını, Müslümanlar için çalıştıklarını Milli Görüşün böyle bir insanlar topluluğu olduğunu söyledi.

Dünyada 7 milyar insan olduğunu ve dünyanın her yerinde zulüm, göz yaşı, kan, katliam olduğunu ama bu zulüm, göz yaşı ve katliamların genelde Müslümanların yaşadığı coğrafyalarda görüldüğünü belirten Aydın, "Bugün Müslümanlara ekonomik kaygılardan dolayı sokaklara iniyor Tahrir Meydanına iniyor. Irak'ta 1,5 milyon Müslüman katledildi, bu katliamlar için bu Müslümanların tüyü kıpırdamadı. Biz Milli Görüş olarak her zaman yer yüzünde hak düzenin kurulması için mücadele ettik" dedi.

Müslümanlar için dik durduklarını ve 4 kez partilerinin kapandığını anımsatan Aydın, 1997'de Necmettin Erbakan'ın Müslüman birliğini D8'leri kurduğunu ve ardından 15 gün sonra hükümetin dağıtılıp partilerinin kapatıldığını kaydetti.

Toplumun en önemli 3 dinamiği olan aile, kadın ve çocuklar üzerine önemli oyunlar oynandığını ifade eden Aydın konuşmasına şöyle devam etti:

"Bu ülkede ne yazık ki alnı secdeye gelmeyen insanların sözlerine itibar ediliyor ama insanlığın saadeti için gece gündüz mücadele eden insanların sözleri dikkate alınmıyor. Bu insanlar topluluğu görmezden geliniyor. Tüm değerlerimiz alt üst edilirken bu ülkeyi yönetenlerde buna çanak tutuyor. Bu ülkede Avrupa Birliği'ne gireceğiz diye zina suç olmaktan çıktı. Televizyonlara bakıyorsunuz ailenizle izleyeceğiniz program yok. Kadın metalaştırılmış, çay reklamı yapılacak kadına çay içitiliyor, araba lastiği reklamı yapılıyor kadın kullanılıyor, araba reklamı yapılıyor çıplak kadın kullanılıyor. Bir toplumu çökermenin yolu o ülkenin kadınlarını çökertmekten geçer.

Biz kadınların çalışmasına karşı değiliz İslami kurallara uygun olduğu takdirde ama bakıyoruz baba çalışıyor, anne çalışıyor çocuklar kreşlere bırakılıyor. Çocuklar burada nasıl eğitim alıyor. Annenin verdiği eğitim farklıdır. Anne çocuk için çok önemlidir. Siz çocuklarınızı kreşlere bırakıyorsun onlar da büyüdüğü zaman sizleri huzur evine kolaylıkla bırakabiliyor. Çünkü siz onun büyüme çağında yanında değildiniz. Onlarda sizin yaşlılık çağınızda yanınızda olmuyor."

-"Son 10 yılda alkol tüketimi yüzde 50 arttı"

Aydın, "2002'de bu ülkede alkol tüketimi 531 milyon litreyken, 2012'de bu rakam 1 milyar 39 milyon litreye yükseldi. Bunlar resmi rakamlardır" dedi.

Aydın, dünyada ve Türkiye'de kurulan faiz düzenlerinin zengini daha zengin, fakiri daha fakir hale düşürdüğünü ileri sürdü.



Konferans sonunda İlçe Başkanı Çifçi, Aydın'a Avanos'ta yapılan çini tabak hediye etti.