Nevşehir Alperen Ocakları tarafından, Doğu Türkistan'da yaşanan zulme tepki göstermek amacıyla yürüyüş ve miting düzenlendi. 

Borsa kavşağında başlayan yürüyüş Diriliş meydanında sona ererken Doğu Türkistan'a destek için gerçekleştirilen Bayrak yürüyüşüne AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı'da katıldı. 

“KARDEŞLERİMİZ İŞKENCE VE ZULÜM GÖRÜYOR”

Doğu Türkistan a destek için yürüyen AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı, “Dünyanın farklı coğrafyalarında Müslümanlar, gözyaşı döküyor. Tek arzuları olan hak din son Peygamber Hz. Muhammed’in tebliğ ettiği İslam dinini yaşamak olan Müslümanlar sırf bu arzuları nedeniyle alçakça katlediliyor. Suriye’de, Filistin’de, Arakan’da olduğu gibi çeşitli diyarlarda Müslüman kanı akıtılıyor. Hele ki, kilometrelerce uzakta olsa da gönlümüzün tam ortasındaki Doğu Türkistan’da da mazlum kardeşlerimiz yıllardır dünyanın suskun bakışları arasında işkence ve zulme tabi tutuluyor. Bizde bugün Doğu Türkistan'da yaşanan zulme tepki göstermek, onların yalnız olmadığını göstermek ve yüreğimizin onlarla olduğunu göstermek amacıyla, Nevşehir Alperen Ocakları kardeşlerimizin düzenlediği Bayrak yürüyüşüne katıldık” dedi.

Dünyanın huzura, barışa ve kardeşliğe ihtiyacı olduğunu söyleyen AK Parti Başkan Adayı ARI, "İslam coğrafyasının pek çok yerinde kan, gözyaşı, acı ve keder yaşanıyor. Ve Onlara tek sahip çıkan, dünyaya seslerini duyuran, Müslümanlardan yana tavır koyan elhamdülillah bir tek Türkiye var. Allah'a şükür Recep Tayyip Erdoğan var." ifadelerini kullandı.

Doğu Türkistan'a destek yürüyüşünde AK Parti Nevşehir Belediye Başkan Adayı Rasim Arı'ya, AK Parti Nevşehir Merkez ilçe Başkanı Edip Avşar, Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Dolaşmaz'da eşlik etti.