31 Mart 2019 Yerel seçimlere doğru Nevşehir'de AK Parti ve MHP'nin Adaylarını açıklamasının ardından kamuoyuna şok etkisi yaratacak bir gelişme gündeme bomba gibi düştü.

AK Parti'de Rasim Arı'nın, MHP'de Prof.Dr. Filiz Kılıç'ın adaylıklarının açıklanmasının ardından, İYi Parti ve CHP'nin ortak aday olarak belirleyeceği isim kim olacak sorusuna gözler çevrilirken yaşanan süpriz bir gelişme Nevşehir'de büyük ses getireceğe benziyor.

Şimdi herkes susacak…! 

Edindiğimiz bilgilere göre, Nevşehir'in çok yakından tanıdığı ve çok sevdiği bir ismin Nevşehir Belediye Başkanlığına "BAĞIMSIZ ADAY" olarak başvuruda bulunacağı belirtildi.

Siyasi Kulislerde, Nevşehir'de tüm dengeleri alt üst edeceğe benzeyen bu ismin ise şimdi son istişarelerini yaptığı yakın bir tarihte de Resmi Müracaatı ile birlikte Bağımsız Nevşehir Belediye Başkan Adayı olarak kamuoyunu bilgilendireceği ifade edildi.

Daha önce olmuştu...!

Şimdiye kadar Nevşehir'de sadece Merhum Seyit Bilge, 1973 – 1980 yılları arasında Bağımsız Aday olarak 7 yıl Nevşehir Belediye Başkanlığı görevinde bulunmuştu. 

Geçmiş zaman olur ki Seyit Bilge Kimdir: 1973 – 1980 yılları arasında 7 yıl Nevşehir Belediye Başkanlığı yapmıştır. 1973 yılında Seyit Bilge bağımsız belediye başkanı seçilmiştir. Seyit Bilge belediye Başkanı iken araya 12 Eylül ihtilali girer, 1980 yılında Seyit Bilge askeri yönetim tarafından görevden uzaklaştırılır.

SEYİT BİLGE

Doğum Yeri: NEVŞEHİR

Doğum Tarihi: 1942

Vefat Tarihi: 2014

Eğitim: YÜKSEK OKUL

Bu vesile ile eski Nevşehir Belediye Başkanı merhum Seyit Bilge'ye Allah'tan rahmet diliyoruz.