Nevşehir Belediyesi Türk Dünyası Belediyeler Birliği Üyeliğinden Ayrılma Kararı Aldı

 

            01 Mart 2013 tarihinde toplanan  Nevşehir Belediyesi Meclisi, Partili üyelerimizin red oyu vermelerine rağmen oy çokluğu ile TÜRK DÜNYASI BELEDİYELER BİRLİĞİ ÜYELİĞİNDEN AYRILMA KARARI almışlardır. Gerekçe olarak Yıllık Üyelik aidatı gösterilmiştir. Belediyelerin üyesi bulunduğu birliklerin doğal olarak üyelik aidatı olur. Gerçekte ayrılma sebebinin maddi olmadığını düşünüyoruz.

            Kuruluş Gayesi Türk Dünyasında Tarihi ve kültürel mirasın korunması, Kent ve kent yönetimlerinin sorunlarının ve çözüm yollarının belirlenmesi, tartışılması, ortak çözümler aranması ve uygulama çalışmalarının yapılması, Kent yönetimi ve kent kültürü konusunda yeni modellerin araştırılması ve geliştirilmesi çalışmalarının yapılması ve yapılan çalışmaların desteklenmesi olan birlikten maddi kaygılarla ayrılmış olunması Nevşehirliler olarak bizleri derinden üzmüştür.

            Belediye Başkanı istese Üye olunan süre zarfında Türk Dünyası Belediyeleri ile birliğin amacına uygun çok güzel faaliyetlerde  bulunabilirdi. Ama bu iradeyi ve cesareti de  maalesef göstermemiştir. Başkan, Yetkilerini Nevşehir'in kale ve etrafındaki tarihi dokuyu yerle bir ederek, kültürümüzü yok ederek göstermiştir.

            Hükümetin "TÜRK" kelimesine bile tahammüllü yokken, Nevşehir Belediyesi de bunu teyit etmektedir. Belediye Meclisi tarafından alınan bu ayrılma kararını kınıyoruz.Kamu oyunun dikkatine saygı ile sunarız.

 

 

                        GÖKSEL TAŞCI

                        MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ

                        NEVŞEHİR İL BAŞKANI