Nevşehir’de CHP’li bir grup 17-25 Aralık sürecinin yıldönümünde yaşanan olayları protesto etti.

CHP Nevşehir İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı, Kadın Kolları başkanlığı yöneticileri ve partililer Hükümet Konağı önünde toplandı. Burada bir basın açıklaması yapan CHP İl Başkanı Mehmet Değirmenci, partilerinin 17-25 Aralık haftasını ‘Yolsuzlukla ve Rüşvet Haftası’ ilan ettiklerini söyledi.

Hükümetin en çok öğündüğü sağlık sisteminin çöktüğünü ve sağlık sisteminin paralı hale getirildiğini kaydeden Değirmenci, hükümetin kurduğu sistem sayesinde Türkiye’nin uluslar arası ilaç firmalarının en önemli pazarı haline geldiğini ifade etti.

Türk halkının bankalara olan borcunun 2002 yılında 4 milyar lira iken bugünlerde 300 milyar liraya ulaştığını vurgulayan Değirmenci: “İsviçre’de yapılan bir araştırmaya göre 41 milyon insanımız son altı ayda ne et ne tavuk yemiştir. Türkiye Cumhuriyetinin dış borcu 750 milyar dolarlara ulaştı.2015 yılında Türkiye gayri safi yurt içi hasılanın  yüzde  27 si kadar yani 225 milyar dolar dış kaynak bulmak zorunda. Ülkemizde yaşanan hukuk skandalları sayesinde artık dış parasal kaynak ve yatırım gelmez oldu. Böyle hukuksuz bir ülkeye kim güvenebilir ki ? Cari açık tarihimizin en üst seviyelerinde. Anlayacağınız Türkiye’yi 2015 senesinde çok zor günler bekliyor” dedi.

Bütün bu olumsuzlukların tek nedeninin yolsuzluk ekonomisi olduğunu ve bunun yıllardır süregelen bir organizasyon olduğunu ifade eden Değirmenci, bu durumun AK Parti döneminde zirve yaptığını söyledi. Değirmenci sözlerini şöyle sürdürdü:
“Burada bizleri asıl kahreden olay hükümetin bütün bunları yapıp hiç bir şey olmamış gibi hala iktidar olmaya devam etmeleri değil halkımızın bütün bu olup bitenlere garip bir şekilde prim vermesidir. Ne yaptılar bu ülkenin güzel insanlarına, nasıl ipnotize ettiler, ne ilacı verdilerde yoksulluğuna neden olan bu yolsuzluklara bırakın göz yummayı sahipleniyorlar? Bizler bunları anlatınca güzel halkımdan aldığımız cevaplar bizleri kahrediyor. Halkımıza sesleniyorum; uyanın artık. Yaşadığınız hayat yaşamanız gereken hayat değil.”

Açıklamanın ardından sloganlar atan CHP’li grup olaysız dağıldı.


Kapadokya İnternet Medyacılar, Yazarlar ve Gazeteciler Cemiyeti Haberini üye olmayan sitelerin kullanması yasaktır.