CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci, CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak İslam İşbirliği Teşkilatı eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismini teklif etmesini olumlu bulduğunu ve seçilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanı adayı olarak İslam İşbirliği Teşkilatı eski Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismini teklif etmesi sonrasında Nevşehir’de gözler Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nevşehir İl teşkilatına ve partililere çevrildi. CHP’de bazı illerde, hatta milletvekilleri arasında rahatsızlığa neden olduğu kamuoyuna yansıyan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ismi, Nevşehir’de il yönetimi ve partililerce olumlu bulundu.
CHP Nevşehir İl Başkanı Mehmet Değirmenci yaptığı açıklamada, CHP ve MHP’nin ortak adayı olarak açıklanan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun arkasında olduklarını, uygun bir aday olduğunu da düşündüklerini ifade etti.
İl yönetimi ve partili arkadaşlarıyla yakında toplanarak seçim stratejisini belirleyeceklerini ve çalışmalara da yoğun ve planlı bir biçimde başlayacaklarını anlatan Değirmenci, önümüzdeki günlerde 81 il başkanı ile Ankara’da buluşarak “destek” deklarasyonu yayınlayacaklarını da kaydetti. 
Değirmenci, adaylarını halkın da tanıdıkça daha da benimseyeceğine inandığını da ifade etti.