NEVŞEHİR(MHA) Geçtiğimiz günlerde bir basın toplantısı düzenleyerek ülkedeki terör olaylarını kınayan CHP İl Başkanı ve Vatan Partisi il başkanının ortak basın açıklamalarının ardından CHP’de Milletvekili adaylarının kimler olduğu soruldu. İl Başkanı Gülmez iki ismin bizzat aday adaylığı başvurularını öğrenmelerine karşın 2-3 ismin daha aday adaylığı müracaat ettiği bilgisinin kendilerine ulaştığını söyledi.

7 Haziran seçimlerinde toplam 7 Milletvekili aday adayı bulunan Cumhuriyet Halk Partisinde yapılan ön seçimin ardından 3 isim, Bülent Tekiner, Cuma Yorgancı ve Mehmet Değirmenci aday gösterilmişti.

İl Başkanı Gülmez’in açıklamalarına göre bizzat başvuruda bulundukları öğrenilen Avanos eski belediye başkanı Mehmet Seyhan Duru ile Ürgüp eski Kadın kolları başkanı Fulya Altınsoy’un yanı sıra 2 ya da 3 ismin daha başvuruda bulunduğunu ancak bu isimlerin henüz kendilerine bildirilmediğini dile getirdi.

Şimdi Nevşehir kamuoyu o isimler arasında aday sıralamasında bulunan Tekiner, Yorgancı ve Değirmenci’nin o üç isim olup olamayacağını, ya da daha önce aday adaylığı başvuruları söz konusu olan Fahri Ertik, Serkan Sağlamer, Hakim Demirci’den herhangi bir 2 ya da 3 ismin başvuruda bulunduğunu merak ediyor.

Bu arada il başkanı Kamil Gülmez genel merkezden konuya ilişkin bir bilgi almaları durumunda kamuoyunu bilgilendireceklerini de ifade etti.