Nevşehir'e gelen Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'na vatandaşlar yoğun sevgi gösterisinde bulundular. Yoğun güvenlik tedbirlerinin alındığı alanda Nevşehir halkıyla buluşan Başbakan Davutoğlu önemli açıklamalarda bulundu.

Başbakan Davutoğlu, Nevşehir Türk Telekom önündeki meydanda düzenlenen mitingte coşkulu kalabalığa seslendi.


Başbakan Davutoğlu, ''Nevşehir'de Bana Nevşehirli Ahmet Dediler''..

Davutoğlu Nevşehir mitinginde konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu Nevşehir mitinginde hitap etti.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları;
- Nevşehir'e her geldiğimde dürüstlüğüne hayran kaldım. 7 Haziran seçimleri tarihi bir seçimdir. Türkiye'nin her yerinde vatandaşlarıyla buluşan parti AK Parti'dir. Bu bayrağı Türkiye'nin her yerinde dalgalandıracak mıyız? Çünkü bizim için her yer Türkiye'dir.
FIRSAT BU FIRSAT DEYİP SUÇ YÜKLÜYORLAR

- İçişleri Bakanımıza sorumluları bulun talimatı verdim ama HDP üzerinden gelen açıklamaları gördük. Fırsat bu fırsat deyip bize suç yüklemeye çalışıyorlar. Biz bütün bu saldırıları şiddetle kınıyoruz. Biz her zaman barış yolcusuyuz başı dik olanız. AK Parti Genel Başkanı olarak söylüyorum hiçbir AK Partili gerginliğin parçası olmadı olmayacak.
KOLTUĞA YAPIŞMIŞLAR KALKAMIYORLAR

- CHP, MHP oyun düşmezse koltuğu bırakmam diyor. HDP Eş Başkanı barajın altında kalmamızın suçu bendeyse bırakırım diyor. Onlar koltuğa yapışmışlar. Bizim için hizmet edecek çok günler var. Bunlar için koltuk önemli bizim için millet önemli. 7 Haziran'dan sonra ikinci atılım dönemi başlıyor. Bir anlamda ikinci yarı bitiyor. Biz milletimizle çıkacağımız maçlarda nice maçlar kazanacağız.
BUNLAR ETP'DİR

- MHP 2002 yılında daha önünde bir buuçuk yıl varken sizi bırakıp gitmedi mi? Şimdi ETP'yi kurdular yani Eski Türkiye Partisi. Bunlar koalisyon peşinde, eski Türkiye peşinde. Eski Türkiye kalıntılarını tarihe gömecek miyiz? Eski Türkiye'yi tarihe gömeceğiz bir tarafta dörtlü çete diğer tarafta dimdik duran Elif gibi bir AK Parti var.
BORÇLANDILAR, BORCU BİZ ÖDEDİK

- 2002'de IMF'den borç dileniyorduk. Başbakan yardımcısı Bahçeliy'di. O borcu son kuruşuna kadar AK Parti ödedi. Devletin itibarını kim korudu?

Türk Telekom önünde gerçekleşetirilen AK Parti Mitinginde bu pankart dikkat çekti...

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Nevşehirde konuşma yaptığı  Miting meydanına " Bu şehrin endamına Hayran olur görenler, Yedi Veren gül gibi Yedi ilçe Cevahir,Mest olur güzelliğe iltifat görür Şehir,Dördüncü Yıldızı Takmaya hazırmısın NEVŞEHİR? "Pankart asıldı...

Dördüncü Yıldızı Takmaya hazırmısın NEVŞEHİR?













































Öte yandan Kefenimizide aldık geldik yazılı AK Parti Avanos ilçe teşkilatı pankartıda dikkat çekti.


Coşkulu bir Kalabalığa hitap eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefet partilerine yüklenerek,, “CHP ve HDP aynı zihniyetin ikiz çocukları, iki yansıması aynı tarihten kopuşun adları, ikisi de Diyanet’e karşı çıkıyor. Birisi Türkçe ezan diyerek, bu semalardan Allahu Ekber seslerini engellediler. CHP’nin derdi milletin diniyle kültürüyle, CHP’nin Türklere yaptığını HDP’de Kürtlere yapmak istiyor.  Biz milleti birleştirmeye yürürken, HDP bölemeye çalışıyor. Diyanet tartışması üzerinden Alevi-Sünni çatışması çıkarmaya çalışıyorlar. Son günlerde CHP ne derse HDP de aynısını söylüyor, HDP ne derse CHP de aynısını söylüyor. İkisi bir olsun bir parti kurup adını CHDP desinler bari, Kılıçdaroğlu CHP’nin eş başkanı, CHP’nin diğer eş başkanı da Demirtaş’tır. Biri İsrail’de neden büyükelçimiz yok diyor diğeri Kudüs Yahudilerindir diyor.  HDP genel başkanı terörü lanetleyemez, Çünkü talimatı başka yerden alıyor.

 

“ZALİMLER KORKSUN MAZLUMLAR SEVİNSİN ARKASINDA TÜRKİYE VAR”

Kılıçdaroğlu ve Demirtaş’ın gitsin zalimlerle dost olsun, biz zalimlerle dost olmayız. Muhalefet liderlerine bir çağrıda bulunuyorum, İngiltere’de dün bir seçim oldu Cameron kazandı ve diğer tüm muhalefet liderleri istifa etti. Eğer seçimi biz kaybedersek ben koltuğumu bırakmaya hazırım, peki sizler hazır mısınız? Bizleri birbirimize düşürmeye çalışıyorlar, AK Parti ayaktayken buna izin vermeyeceğiz. Kim ne derse desin, Allah bizden yanadır, millet bizden yanadır. Zalimler korksun mazlumlar sevinsin arkasında Türkiye var. Çanakkale’nin torunları baş verir ama baş eymezler. Milli savaş uçağımızı 2023’de bu semalarda uçuracağız. Tarihi bir eşikteyiz, Nevşehir bizi bağrına basıyor. Türkiye’den doğan güneş sadece Türkiye’yi değil bütün ortadoğu’yu aydınlatacaktır.



Nevşehir yanımızda mı? 7 Haziran’da dünyaya haykırmaya var mısınız? Biz bu tarihi çizgiden geliyoruz. Referans noktamız belli, ama Türkiye’de öyle yanlış adımlar atıldı ki. Bugün milleti bir ve beraber kılan tek parti AK Parti’dir. Birde CHP, HDP ve MHP zihniyeti var. CHP ve HDP ikiz kardeş haline geldi ikisi birden Diyanet’e, İmam Hatip okullarına karşı çıkıyor. Çünkü onlar Bitlisin irfanından ders almadılar. Bu toprakların öz evlatlarının dilleri, kültürleri yok sayıldı. Biz bütün bu yok sayılmaları tarihin çöplüğüne attık. Nasıl CHP Türkleri tarihinden kopardıysa HDP ise Kürt vatandaşlarımızı tarihinden koparmanın peşinde. İkisi de Diyanet’e karşı. Çünkü geçmişte Kürt vatandaşlarımızı istismar ederek siyaset yaptılar, şimdi ise Alevi vatandaşımızı istismar ediyorlar. Biz ise 78 milyon vatandaşımızı bir ve beraber kılmak için yola çıktık, bu kardeşliği geleceğe taşımaya hazır mıyız? Bizim için her zaman insan onuru önemli. Türkiye’de tarihi bağları koparmaya çalışırken, diğer taraftan da AK Parti iktidarını zayıflatmaya çalışıyorlar. Bizde Kürt’le Kürt oluruz, ayrımcılığa izin vermeyiz, yapılan bütün ayrımcılıklar tarihin çöplüklerine atılmıştır. Başörtü yasağını kim kaldırdı. Özgürlükleri kim getirdi. Türkiye’de özgürlüklerin, özgürlük üzerine inşa edilecek demokrasinin tek adresi AK Parti’dir. Milletin inancına sahip çıkmayan, seçim kazanamaz.” dedi.