AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları tarafından Nevşehir Türk Telekom önü Diriliş meydanında konan anı defterleri ile demokrasi nöbeti tutan vatandaşların darbe girişimine tepkilerini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik duygu ve düşüncelerini ifade etmeleri sağlanıyor.

AK Parti Nevşehir Gençlik Kolları tarafından oluşturulan platformdaki anı defterine 7’den 70’ kadar herkes darbe girişimi ile ilgili duygu ve düşüncelerini yazıyor.

AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları Başkanı Av. Mustafa Rauf Yanar, tarafından uygulamaya konulan anı defterine siyasiler, sivil toplum örgütleri ve 7'den 70'e herkes 15 Temmuz günü ve sonrasında yaşananlarla ilgili duygu ve düşüncelerini tarihe not düşecek.

Diriliş Meydanı'nda açılan anı defterine ilk olarak Ak Parti İl Başkanı M.Ali Tanrıver ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar duygu ve düşüncelerini yazdı. AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Rauf Yanar, "15 Temmuz'dan bugüne bir anı defterimiz olsun istedik. Bu anı defterine siyasiler, sivil toplum örgütleri, Nevşehir halkı herkes vakti ve zamanı olan o güne dair yaşadıklarını düşüncülerini hepsini ismiyle yazsın ve bu defter anı olarak kalsın. Sonrasında bu defteri bir kitap haline getirelim ve Nevşehir halkıyla bir tarih olarak paylaşalım. İlk olarak ben kendi adıma hissettiklerimi bu deftere yazdım" dedi.


Anı defterine duygu ve düşüncelerini yazan AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mehmet Ali Tanrıver de, “Allah’a hamdolsun milletimiz bütün meydanlarda olduğu gibi burada da bir destan yazıyor. Millet olarak çok büyük bir sınav veriyoruz. Allah bu milletten razı olsun. Fakat şunu büyük bir gururla söylüyoruz ki, bu sınavda bütün belediyelerimizde çok büyük bir hizmetin içerisindeler. Allah onlardan razı olsun.” dedi.

“Söz milletin hâkimiyet Allah’ındır”

Anı defterine duygu ve düşüncelerini yazan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise şunları ifade etti:

“15 Temmuz akşamı aşağılık FETÖ’ye mensup asker kıyafeti giymiş teröristler tarafından, millet iradesine karşı bir darbe teşebbüsü oldu. Bu darbe teşebbüsüne karşı milletimiz, Başkomutanımız Recep Tayip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara koştu. Bu meydanları bir okçular tepesi gibi, burada nöbet tutmanın mukaddes olduğunu, kutsiyetli olduğunu kabul ederek nöbetimiz devam ediyor. Milletin iradesine karşı yapılan haince saldırı karşısında milletimiz ‘Söz Milletin Hâkimiyet Allah’ındır’ diyerek, kendi iradesine sahip çıktı. ‘Ben sadece 4-5 yılda oy vererek kenara çekilecek biri değilim. Benim irademe karşı yapılacak, tüm müdahalelere karşı, gereğini yapmak için sahadayım, alandayım nöbetteyim’ dedi. Rabbim okçular tepesinde nöbet tutup orayı terk etmeyen sahabelere verdiği sevabı inşallah bu kardeşlerime de versin.”

“İnşallah bu birlikten doğan kuvvet sürekli olur”

Anı defterindeki paylaşımlarında, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaşadıklarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgisini dile getiren Nevşehirli Fatma Çapacı ise "dehşet verici" diye nitelendirdiği 15 Temmuz gecesini hiç kimsenin unutamayacağını vurguladı.

Mustafa Durmaz da "Allah bir daha yaşatmasın. Darbelerin yararlı olduğunu görmedik. Hem insanlarımızı hem de Türkiye'yi çok gerilere götürdü ama hepimiz ders çıkarmak zorundayız. Birlik ve beraber olmak durumdayız." diye konuşarak , anı defterinde, cesaretli duruşu ve ülkeye yaptığı hizmetlerden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sevgilerini ilettiğini söyledi.


Çağrı Gündoğan ise bütün kesimlerin birlikte hareketi ile çok büyük bir belanın imha edildiğine işaret ederek halk olarak birlik ve beraberlik içinde olmayı "Bir olalım, iri olalım, diri olalım" sloganıyla öğrendiklerini belirtti. Gündoğan, anı defterine Cumhurbaşkanına teşekkür ettiğini, darbelerin ve FETÖ'nün sistemin dışına itildiğini ve bunun Erdoğan sayesinde yapıldığını yazdığını kaydetti.

Katıldığı darbe karşıtı nöbeti sırasında anı defterine görüşlerini yazan Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Şımarmaz da, “Buradaki herkes siyasi görüşü her ne olursa olsun, darbeye karşı olduğu için burada. Bu süreçte sonuna kadar iktidarımızın, vatanımızın, milletimizin yanındayız.” dedi.

İş Adamı Musa Ertaş'ta yaşanan sürecin milli iradeye karşı yapılmış bir darbe girişimi olduğunu belirterek, “Vatandaşlarımızın meydanları boş bırakmamasından dolayı gururluyuz. Demek ki millette vatan ve millet sevgisi ölmemiş, artmış. İnşallah bu birlikten doğan kuvvet sürekli olur.” diye konuştu.

Halkın duygu ve düşüncelerini yazdığı anı defterinin meydanlardaki gösterilerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletileceği belirtildi.