AK Parti Nevşehir İl Gençlik Kolları mensupları, 16 Nisan'da yapılacak referandum için sahadaki çalışmalarını sürdürüyor. Ürgüp ilçesinde devam eden Referandum çalışmalarına, AK Parti Gençlik Kolları İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, Ak Parti Ürgüp Gençlik Kolları Başkanı Şükrü Taşkın ve üyeleri katıldı. Ak gençler, kapı kapı gezerek vatandaşlarla bir araya gelip yeni Anayasa değişikliği ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattı.

Çalışmaları hakkında Açıklamalarda bulunan Gençlik Kolları İl Başkanı Yanar,‪ "Seçim Koordinasyon Merkezimizin programları doğrultusunda, Ürgüp ilçemizde Üniversiteli kardeşlerimizle sohbet edip 16 Nisanda yapılacak halk oylaması öncesi yeni Anayasa değişikliği ve de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlattık" dedi.

"REFERANDUM SÜRECİ HEPİMİZİ İLGİLENDİRİYOR"
AK Parti’den önce seçilme yaşının 30 olduğunu ve AK Parti’yle beraber önce 25’e düştüğünü, önümüzdeki referandumla birlikte 18 yaşına düşeceğini kaydeden Gençlik Kolları Başkanı Yanar, CHP’nin bunu eleştirdiğini söyledi. Yanar, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu Nevşehir’deki gençlik teşkilatının 15 Temmuz’da neler yaptığına şahit olduk. Hani diyorlardı ya bu gençlerden bir şey olmaz diye. Ama bu gençlik atalarımızın izinde gidiyor. Nevşehir’deki ve Türkiye’deki gençlik atalarının izinde olduğunu 15 Temmuz akşamı tanklara, uçaklara, helikopterlere iman dolu göğsünü siper ederek elleriyle elinde hiçbir silah olmadan elindekiyle nasıl cevap verdiğini, bu meydanları nasıl dar ettiğini hep beraber gördük. 18 yaşında de seçilecektir, 21 yaşında de seçilecektir. Önümüzdeki referandum süreci hepimizi ilgilendiriyor. En büyük görev biz gençlere düşüyor. 15 Temmuz’da gösterdiğiniz duruşu, 16 Nisan’da perçinlemeniz gerekiyor. İl ve ilçe gençlik kolları başkanlığı olarak kapı kapı dolaşacağız. Hakikati, doğruyu anlatacağız”dedi.


'Güçlü Türkiye ve Geleceğimiz İçin evet diyoruz'

Yanar, ‪​ "Referandum çalışmaları için Ürgüp'teyiz... Ülkemizin kalkınması için çalışan ve okuyan genç kardeşlerimizden, esnaflardan evet oyu vererek destek vermelerini istedik. Sevginin, şefkatin ve fedakârlığın simgesi olan gençlerden evet demelerini bekliyoruz" dedi.