AK Parti İl Başkanlığı tarafından Nevşehir Ticaret Borsası Konferans salonunda gerçekleştirilen tanıtım toplantısına Milletvekili aday adayları ve partililer katıldı. Toplantı öncesi Ak Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar bir konuşma yaparak, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlere ilişkin birlik ve beraberlik mesajı verdi.

AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar yaptığı konuşmasında: "Biz bir ve beraber olduğumuz müddetçe Allah'ın izni ile başarımız daim olacaktır. AK Parti Nevşehir 27.Dönem Milletvekili Aday Adaylarımızın yarın yapılacak olan temayül öncesi teşkilat mensuplarımıza tanıtım toplantısını gerçekleştiriyoruz. Erken seçim kararı alınmasının ardından tüm ülke genelinde olduğu gibi Nevşehir'imizde de yoğun bir başvuru olmuştur. Buda insanlarımızın davasına ne kadar sahip çıktığının göstergesidir. 3 kişi aday gösterilecek. Ben inanıyorum ki kim aday olursa olsun, diğer arkadaşlarımız adaylarımıza destek verecektir. 2002 yılından bu yana AK Parti çatısı altında ülkemize, ilimize hizmet veren tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Önümüzdeki seçimler çok önemli. Bunun için canla başla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ben hayırlara vesile olmasını diliyorum."dedi.

İl Başkanı Yanar konuşmasında; Nevşehir ilimizden toplam 41 aday adayı Ak Parti Milletvekili seçilmek için başvuruda bulundu. Her birine 41 kere maşallah diyor, teşekkür ediyor, aday adaylık sürecinde başarılar diliyorum. Seçilecek 3 Milletvekili adayımızın ilimiz ülkemiz ve milletimiz için şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi.

Ak Parti Nevşehir İl Teşkilartına Aday Adaylığı başvurusu yapanlar ve teşkilat üyeleri birlik ve beraberlik fotoğrafı çektirdiler. Çekilen fotoğrafın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Daha sonra kendilerine üçer dakika süre verilen adaylar kendilerini tanıtarak, seçilmeleri halinde yapacakları çalışmaları ve projelerini anlattı.

İşte AK Parti Nevşehir Milletvekili aday adaylığı listesi;

1    AHMET AVLANMAZ   İl
2    AHMET  ENSONRA    İl
3    AHMET  ÇİFTCİBAŞI  GM
4    AHMET ALPARSLAN  ERARSLAN   İl
5    ALİ AYCAN KOLUKISA   İl
6    ALİ YASİR  GÖLBAŞI  İl
7    CENGİZ EKİCİ  İl
8    DOĞAN  KÖSEİl
9    EBUBEKİR GİZLİGİDER  GM
10   EMRE ÇALIŞKAN  GM
11    ERSAN ERKUT    İl
12   FATMA ÇÖMÇE    İl
13   GÖZDE ÇALIŞKANER NİBAT    İl
14    HASAN ÜNVER    İl
15    HASAN  YILDIRIM   GM
16    HÜLYA  BAŞKIN     İl
17    HÜSEYİN  VARIR    İl
18    İBRAHİM  İLALAN   GM
19    KEMAL  SEMİZ    GM
20    MAHMUT  DEDE GM
21    MAKBULE  ATLI     İl
22    MEHMET ESAT  TERZİOĞLU      İl
23    MUSTAFA  AÇIKGÖZ     İl
24    NECDET  ADA   İl
25    NUHALİ  ULUKUŞ     İl
26    NURCAN  ATEŞOK DEVECİ    İl
27    ÖMER  ÇIKMA   GM
28    ÖZLEM  KÖŞKER    GM
29    REYHAN  MEMİŞ    GM
30    RITVAN  KÖYBAŞI   GM
31    SALİH  TAŞDİREK      GM
32    SERHAT  TUĞRAL     İl
33    ŞABAN  BİLİCİ       İl
34    ŞEVKİ  GEDİK       GM
35    TÜRKAY  DOĞAN    GM
36    UĞUR  KEMİKLİ        İl
37    YAVUZ  YAPAR      GM
38    YAVUZ SELİM ASLAN       İl
39    YENER TEKELİ       GM
40    YÜCEL MENEKŞE        İl
41    ZAFER  SALGIN        GM