AK PARTİ’DE ADAY BOLLUĞU YAŞANIYOR

30 mart 2014 tarihinde gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde AK Parti’de aday bolluğu yaşanıyor.

23 Ekim 2013 tarihi itibariyle AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı ve Merkez İlçe Başkanlığı ile ilçelerde ilçe başkanlıklarına belediye başkanlığı aday adaylığı için 24 başvuru gerçekleşirken  , İl Genel Meclisi üye aday adaylığı için 5 ve Belediye Meclis üyesi aday adaylığı için de 3 başvuru yapıldı.

AK Parti Nevşehir İl Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre,  23 Ekim 2013 Çarşamba günü itibariyle Nevşehir Merkez Belediye Başkanlığı için 2, merkez ilçeye bağlı Göreme beldesi Belediye Başkanlığı için 1,Kaymaklı Belediye Başkanlığı için 1, Uçhisar Belediye Başkanlığı için 5, Nar Belediye Başkanlığı için 2, Göre Belediye Başkanlığı için 1,  aday adayı başvurusu gerçekleşirken, Nevşehir Belediye Meclis üyeliği için 1 aday adaylığı başvurusu yapıldı.

İLÇELERDE DURUM

Yaklaşan mahalli idareler seçimleri  öncesinde için  ciddi bir aday adaylığı hareketliliğinin yaşandığı Nevşehir’in ilçeleri ve bu ilçelere bağlı beldelerde de  AK Parti İlçe Başkanlıkları , yoğun bir çalışma süreci geçiriyor.

23 Ekim 2013 tarihi itibariyle Nevşehir’in ilçelerinde  AK Parti İlçe Başkanlıklarına yapılan aday adaylığı başvurularında son durumda şöyle gerçekleşti

ACIGÖL İLÇESİ:  Tatlarin Belde  Belediye Başkanlığı aday adaylığı için 1,Karapınar Belde Belediye Başkanlığı için 1

AVANOS İLÇESİ :  Özkonak Beldesi Belediye Başkanlığı  aday adaylığı için 1, Kalaba Beldesi  Belediye Başkan  aday adaylığı için 2, İl Genel Meclis üyeliği için  1 ,

DERİNKUYU İLÇESİ : Derinkuyu Belediye Başkan aday adaylığı için 2,  İl Genel Meclis üyeliği için 1 ,

GÜLŞEHİR İLÇESİ     : Gülşehir Belediye başkan aday adaylığı için 3, Belediye Meclis üyeliği için 2,

HACIBEKTAŞ İLÇESİ  : Hacıbektaş Belediye başkan aday adaylığı için 1, İl Genel meclis üyeliği için 1,

KOZAKLI İLÇESİ          : Kozaklı Belediye başkan  aday adaylığı için 1, İl Genel Meclis üyeliği 1



Seçimleri öncesi aday adaylık sürecinin devam ettiğini bugüne kadar partilerine Nevşehir genelinde beldiye başkanlığı 25 adayın başvuruda bulundğunu belirtti." 


AK Parti İl Başkanı Kazım Sunar 2014 Mahalli İdareler seçimleri öncesi aday adaylık sürecinin devam ettiğini bugüne kadar partilerine Nevşehir genelinde beldiye başkanlığı 25 adayın başvuruda bulundğunu belirtti.

Sunar AA muhabirine yaptığı açıklamada, resmi başvuru tarihinin açıklanmasının ardından partilerine yoğun bir ilginin oluştuğunu şu ana kadar Nevşehir Merkez, ilçeleri ve beldele belediye başkanlıkları için 25 resmi başvuru yapıldığını ayrıca il genel meclisi üyeliği içinde 4 resmi başvuru olduğunu kaydetti.

Resmi başvuru süresinin 1 Kasım'da sona ereceğini ve bu süreçte başvuru sayısının kat kat artacağını dile getiren Sunar, resmi başvuru sürecinin tamamlanamasının ardından aday adayları için kamuoyu ve temaül yoklamaları yaptıracaklarını ve devamında da aday adayların mülakatlara alınacağını ifade etti.

Seviyeli bir şekilde süreci yürütmek istediklerini bu süreçte aday adaylarının söylemlerine dikkat etmesi gerektiğine vurgu yapan Sunar, "Biz büyük bir aileyiz. Bir çok arkadaşımız görevlere talip oluyor.  Bu süreçte arkadaşlarımızdan ricamız bir birleri hakkında kötü karalayıcı sözler söylememeleri.  Kesin adaylar açıklandığında da küslük yaşanmadan belirlenen aday etrafında kenetlenmelidirler. Çünkü biz büyük bir partiyiz herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Başarıda bunun sonunda gelir" dedi.

AK Parti olarak her zaman olduğu gibi bu seçimde de iddialı olduklarını Nevşehir genelindeki tüm belediyeleri alacaklarını ifade eden Sunar, seçimlerden birinci parti olarak çıkmanın kendileri için asıl hedef olmadığını gerçek hedeflerinin oylarını artırarak seçimden zafer ile ayrılmak olduğunu sözlerine ekledi.