14 Kasım Dünya Diyabet gününe dikkat çekmek için AK Parti Nevşehir Kadın kolları basın toplantısı düzenledi. Toplantıya, AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar, İl Genel Meclis Üyesi ve Nevşehir Belediye Başkan aday Adayı Süleyman Özgün, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç ile partililer katıldı. 

AK Parti Nevşehir Kadın Kolları Başkanlığı ve üyeleri 14 Kasım Dünya Diyabet gününe dikkat çekmek üzere Gülbahçe önünde basın toplantısı düzenlediler. AK Parti Kadın Kolları Başkanı Ayşe Bilgiç açıklamasına dünyada 425 milyon diyabet hastası bulunduğunu belirterek, " Diyabet ülkemizde giderek artan ciddi organ kaybına yol açan ve yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen kronik bir hastalıktır. Diyabet hastalığını önlemek onu kontrol altına almanın ilk adımıdır. Diyabet zamanında ve iyi tedavi edilmediğinde tüm sistemlerde bozukluğa yol açar. Dünyada yaşayan her 11 kişiden 1'i diyabet hastasıdır. 2 diyabetli yetişkinden 1'ne teşhis konulmamıştır. Yani kişi diyabet hastası olduğunu bilmemektedir. Diyabet hastalarının en büyük belirtileri çok su içme, çok idrara çıkma, çok yeme, görme kaybı, halsizlik, görme bulanıklığıdır. Neden olduğu sağlık sorunları da böbrek yetmezliği, görme kaybı ve sinir hasarları dır. Bu nedenle doğru beslen, hareket et diyabetten korun diyoruz. 14 Kasım Dünya diyabet gününüz kutlu olsun" şeklinde konuştu. 

AK Parti İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar; "AK Parti kadın teşkilatımızın 14 Kasım Dünya Diyabet Günü vesilesiyle diyabetin farkındalığını anlatmak için düzenlemiş olduğu basın bildirisi programına teşkilatımız ile birlikte katılım sağladık." dedi.