Kapadokya İl Özel İdareleri ve Belediyeler Birliği’nin başvuru sahipliğinde, Nevşehir Belediyesi’nin iştirakçi ve ODTÜ-Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi (ODTÜ-GÜNAM) ’nin ortak olarak yer aldığı proje ile, Nevşehir Belediyesi tarafından 2010 yılı içerisinde  hizmete kazandırılan Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisinde,  güneş pillerinden enerji üretim kaynağı kurulmak suretiyle , yenilenebilir enerji kaynağından elektrik üretimi gerçekleştirilecek.

 

175 kW kurulu güce sahip olacak elektrik üretim tesisinde güneş enerjisinden yararlanarak ayda ortalama 20.000 kWh’lik temiz enerji üretiminin sağlanması planlanıyor.

 Panellerden üretilen temiz enerji ile, Nevşehir Atık Su Arıtma Tesisinin klasik enerji kaynaklarına olan ihtiyacının önemli ölçüde azalacağı gibi gerçekleştirilecek yenilenebilir temiz enerji kaynağı ile de atmosfere salınan sera gazı miktarında da önemli bir düşüşün sağlanacağı belirtildi.

 

 Güneş panellerinin çevreye olumsuz etkisinin olmadığı da yine bilimsel olarak yapılan çalışmalarla da ortaya konulmuştu.