Yerel seçimlere doğru Nevşehir siyasetini hareketli günler bekliyor. Bayram’dan önce kamuoyuna açıklanması beklenen MHP ve AK Parti’nin adayları henüz belli olmadı, karar bayram sonrasına kaldı. Vatandaş 9 günlük tatille bayram ederken, aday adayları ve siyasiler bayramı çok yoğun geçirecek.



AK Parti’de ve MHP’de hareketlenen adaylık yarışı iyice belirsiz hale gelirken, netleşme bayram sonrasına kaldı.

SİYASET TIKANDI

Nevşehir siyaseti, yaklaşan seçimler öncesinde, adaylık sürecinde adeta tıkandı. MHP üzerinde yaklaşık 4 aydır çalıştığı aday adayları arasından seçimini henüz yapamadı. Şuan için MHP kurmaylarının Mehmet Varol ismi üzerinde durdukları biliniyor...

AK Parti ise mevcut belediye başkanı Hasan Ünver'in durumunun netleşmesinin ardından yol haritasını belirleyecek. Nevşehir'de seçimi kazanmak için yarışacak iki partide de adaylar belirlenemeyince, beklentiler bayram öncesinde boşa çıktı. Her iki parti de aday konusundaki tıkanıklığı aşmak üzere bayramda yoğun çalışacaklar.

AK PARTİ ÖNCE ÜNVER’İN

DURUMUNU NETLEŞTİRECEK

AK Parti de Başbakan Erdoğan ve Genel Merkez değerlendirmesi sonucu Mevcut Belediye Başkanı Hasan Ünver’i Nevşehir Belediye Başkanlığına yeniden aday gösterip göstermeyeceği ise Bayram sonrasında belli olacak.

AK Parti bir yandan belediye meclis üyelerini büyük ölçüde belirleyerek seçimde mesafe alırken, öte yandan kiminle seçime girileceği beklenmeye başlandı. Aday adaylığı için uzun süredir hazırlandıkları gözlenen 6’ya yakın isimin de harekete geçmek için Ünver’in durumunun netleşmesini beklediği biliniyor.

Yücel Menekşe,Zafer İnanır,Rıdvan Köybaşı,Mehmet Özkan,Emrah Güner, isimleri Nevşehir Belediye Başkanlığında ismi en çok anılan kişiler olarak dikkat çekiyor. 

MHP AK PARTİ’Yİ BEKLİYOR GİBİ

Nevşehir'de yerel seçim çalışmalarını aylar önce başlatan, şu ana kadar da ilçe belediye başkan adaylarının bazılarını belirleyip propaganda çalışmalarında mesafe alan MHP’nin, Nevşehir belediye başkan adayını belirlemek üzere de 2 ay önce çalışma başlatmış olmasına rağmen adayını henüz ilan etmemesi, MHP’nin AK Parti’yi beklediği şeklinde yorumlanıyor.

Nevşehirbelediye başkanlığına aday göstermek üzere ağırlıklı olarak 2 isim üzerinde durduğu gözlenen MHP’de büyük ihtimalle bu süreci bayram sonrasına bıraktı. MHP adayının AK Parti adayı beklenmeden açıklanması halinde açıklamanın önümüzdeki günlerde yapılması bekleniyor. AK Parti adayının beklenecek olması durumunda ise kararın Bayram sonrasına kadar sarkacağı tahmin ediliyor.