Nevşehir'de Ak Parti, CHP ve MHP’de yerel seçim hazırlıkları başladı.Kulislerde Nevşehir’de Belediye başkan aday adaylığı için çok sayıda ismin telaffuz edildiği partilerde sürpriz aday adaylıklarının olması ve parti genel merkez kararlarının seçime damga vurması bekleniyor. Nevşehir'de Büyük süprize gebe olması beklenilen Yerel Seçimlerde Peki Nevşehir kamuoyunda isimleri geçen Belediye Başkan adayları kimler…

AK Parti, yerel hazırlıklarına önümüzdeki ay başlıyor.AK Parti Genel Merkezi bir yandan komisyon oluşturarak aday adaylarıyla ilgili çalışma yapacak, diğer yandan da partinin anlaşmalı olduğu şirketlerle mevcut belediye başkanı ve adaylarla ilgili özel anketler yaptırılacak. Mevcut Belediye başkanlarının performansları her ay anketlerle ölçülecek ve notlar verilecek.

Nevşehir'de Yerel Seçim Heyecanı Başladı...

 Yerel seçim tarihi olarak 2013 yılı Eylül Ayı’nın düşünülmeye başlanması üzerine siyasi partilerdeki hareketlilik doruğa tırmanmaya başladı. Ak Parti, CHP ve MHP’de sürpriz gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

FİB Haber Merkezi olarak ilk kez açıklıyoruz.İlk olarak Merkez Nevşehir Belediye Başkanlığı için AK Parti ile kamuoyuda oldukça sık dile getirilen 
isimleri sizler için araştırdık.Ve ilk olarak AK Parti den başlıyoruz.Ak Parti’de çok sayıda isim aday adaylık yarışına katılması öngörülürken, işte İlk araştırmalarımız ve çıkan sonuçlar...

FİB Haber Merkezi’nin ulaştığı bilgilere göre; en büyük hareketlilik Ak Parti’de yaşanıyor. Geçtiğimiz 24’üncü Dönem Milletvekilliği Seçimi öncesinde olduğu gibi yerel seçimlerde de partiye çok sayıda aday adaylık başvurusunun olması öngörülüyor.Hatta idealara göre Nevşehir Belediye Başkan aday adaylığında bu sayının Nevşehir tarihinde rekor sayıya ulaşabileceği belirtiliyor.

AK Partiden Nevşehir Belediye Başkanlık aday adaylığında bu artışın ve çok fazla isimlerin telaffuz edilmesi çeşitli iddialarıda beraberinde getiriyor.İşte o iddilara göre Mevcut Belediye Başkanı Hasan Ünver’in ikinci döneminde yeterli görülmediği ve fazla eleştiriler sonrası yıprandığı gibi çeşitli söylemlerle ifade ediliyor.

 AK PARTİ’DE NEVŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI İÇİN ÇOK KONUŞULAN O İSİMLER

Yaklaşık 1 yıl sonra yapılması planlanan yerel seçim için Ak Parti’deki ilk doğal aday adayı mevcut Belediye Başkanı Hasan Ünver.Her ortamda yeni dönem için istekli tavırlar sergileyen Ünver’in yerel seçimlerde aday adaylığına şimdiden kesin gözüyle bakılıyor.

Başkan Ünver’in Bu Sefer İşi Çok zor…

Ünver’in yanı sıra partide önceki yerel seçimlerden farklı olarak bu sefer aday adayı olmaya hazırlanan çok sayıda isim var. 23’üncü Dönem Ak Parti Nevşehir Milletvekili olan ve şu an Gümrük ve Ticaret Bakanlığına bağlı Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifler Birliği TESKOMB Merkez birliği genel başkan Danışmanlığı yapan Rıdvan Köybaşı,Nevşehir Belediye Başkan Vekili ,Alfa Bilgisayar Yönetim Kurulu Başkanı ve Kardelen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Yücel Menekşe, Eski Milletvekili Mehmet Elkatmışın Danışmanı ve Bakanlık Müşavirliğide yapan şuan Petrol İşleri Genel Müdür Yardımcılığı görevini sürdüren  Salim Koşar,İstanbul Nevşehirliler Derneği il Temsilcisi Eğitimci-Yazar Ahmet Beleda,Dr.Nuh Ali Ulukuş,Eski AK Parti İl Başkanı Zafer İnanır, Eski AK Parti İl Başkanı Ersan Erkut,Mali Müşavir Zafer Salgın,İş Adamı ve Nevşehirspor GK As Başkanı Sedat Cantekin, Eğitimci Nejat Kulak, Av.Yaşar Oğuz, Dr.Fatih Çiftçi, Dr.Serdar Uludağ, Av.Murat Aygün, Av.Adnan Bilge, Mali Müşavir İsmail Kemal Terzioğlu,Diş Doktoru Mehmet Özgün,Eczacı Mustafa Açıkgöz,İnşaat Mühendisi Faik Yücel ve Genç İş Adamı Mühendis Emrah Güner,İnşaat Mühendisi Ersan Erdoğan,Serbest muhasebeci Mali Müşavir Mehmet Yalçın isimleri şimdiden Nevşehir kamuoyu ve siyasi kulislerde en çok konuşulan isimlerin başında geliyor.

Yine bu isimleri geçen kişilerden bazılarının şimdiden aday adaylığı konusunda parti çevrelerinde görüşmelerde bulunduğu dile getiriliyor.

Yapılacak yerel seçimlerin şüphesiz en ilgi çekici yanı Eski Nevşehir Milletvekili Rıdvan Köybaşı ile bir dönemin aralarında su sızmayan ve sürekli birlikte hareket eden şuan için Mevcut Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ‘in Yerel Seçimlerde karşı karşıya gelmesi bekleniyor.İddialara göre Eski dostlar Köybaşı ile Ünver in arası oldukça açıkmış.Köybaşı bu anlamda Başkan adayı olarak Ünver in karşısına çıkması olarak gösteriliyor.Yine çeşitli iddialara göre Köybaşı’nın NTSO Başkanı Arif Parmaksız ile birlikte Ankara da bir araya gelip önemli kararlar aldıkları ve durum değerlendirmeleri yaptıkları belirtiliyor.

AK Parti Aday adaylığı kulislerinde ayrıca Başkent’te bürokrat olan ve çeşitli önemli görevlerde bulunan isimlerinde geçtiği ifade ediliyor.

Anlaşılan o ki Nevşehir’de yaşanacak yerel seçim yarışları oldukça heyecanlı,hareketli ve renkli görüntülere sahne olacak.Ak Parti’de Başkan Ünver dışında bu defa sürpriz ve Farklı yüzlerin isminin bu kez daha da yüksek sesle ifade edilmesi farklı yorumlara da  neden oluyor.
Nevşehir kamuoyunda en çok isimleri geçen kişilerle ilgili bilgileri yine sizlerle FİB Haber.Com dan paylaşacağız.
Bu bölümde ilk olarak Nevşehir kamuoyunda Yerel Seçimler için AK Parti ile ismi geçen Emreh Güner'i sizler için araştırdık.

Emrah Güner Kimdir..

Erem Harita Şirketi kurucuları ve ortakları Emrah GÜNER 1978 Nevşehir doğumlu ,1999 Selçuk Ünv.Harita Mühendisliği bölümü ,GESİAD Nevşehir üyesi, AK Parti il teşkilatında görevli olup Nevşehir kamu oyununda büyük saygınlığı olan sevilen bir isim. Ayrıca Nevşehirli Genç Girişimci Emrah Güner farklı ticaret kollarında da faaliyet gösteriyor.

FİB Haber Merkezi olarak yaklaşan Yerel Seçimlerin Nevşehir ve ülkemiz ve aday adayları için hayırlı olmasını diliyoruz.
İsimleri geçen ve siyaseti düşünen Aday adaylarına da şimdiden başarılar diliyoruz.

Nevşehirin Sesi ve sitesi FİB Haber Merkezi olarak AK Parti de Merkez Belediye Başkanlığı ile birlikte Nevşehir'in tüm ilçe ve beldelerle ilgili olarakta araştırmalarımızı sürdürüyoruz.Araştırmalarımız FİB Haber merkezinden sizlerle paylaşacağız.
Bu arada önemli bir hatırlatma:

"Başbakan Sayın Erdoğan’ın Yerel Seçimler için belirlediği kriterler içinde Belediye Başkan adayının "Genç ve siyaseten de deneyimli" bir isim aranması talimatı vermiş…" 

Ak Parti’de çok sayıda isim aday adaylık yarışına katılması öngörülürken, şimdiye kadar dört ismin konuşulduğu CHP’de aday belirleme yöntemi olarak düşünülen üye bazlı ön seçim tehlikeye girdi.
Ak Parti, CHP ve MHP’deki son dakika gelişmelere FİB Haber ulaşıyor. İşte o aday adaylıklar ve partilerde yaşanan son gelişmeler ilerleyen günlerde yine sadece FİB Haber de sizlerle paylaşacağız.
.

Nevşehir’de Vatandaşın Başkan Adayı Kim?

Nevşehir de Belediye Başkanlığı için en çok hangi isimler konuşuluyor?

Nevşehir Yerel Seçimlerinde Aday Adayı Bolluğu yaşanacak?

Bizi izlemeye devam edin...