29 Mayıs ve 4 Haziran 2015 tarihleri arasında ilimiz genelinde meydana gelen dolu ve sel afetleri ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Okan YILMAZ yapmış olduğu açıklamada;

'Tarımsal üretim tabiati itibariyle direk doğa olaylarının etkisi altındadır ve zaman zaman üreticilerimiz tabii afetlerden zarar görmektedir.  Meydana gelen bu afetlerle ilgili olarak da hasar tespit komisyonlarımız zarar  gören alanlarda çalışmalara başlamış ve bu çalışmalarına devam etmektedir.


Edindiğimiz ilk sonuçlara göre Nevşehir Merkez, Gülşehir, Derinkuyu, Hacıbektaş, Acıgöl ve Ürgüp ilçelerinde toplam 42 yerleşim yerinde ekili-dikili alanda sel ve dolu zararı oluşmuştur. Zarar gören üreticilerimizin 2015/7510 sayılı Kararname kapsamında  Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli tarımsal kredi borçlarının ertelenmesi için  çalışmalar başlatılmıştır. Buna ilaveten Bakanlığımız ve yerel düzeyde çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesine yönelik hertürlü girişimde bulunulmaktadır' dedi.  

YILMAZ, Açıklamanın ardından üreticilere geçmiş olsun diyerek bu tür afetlerin birdaha vuku bulmaması temennisinde bulundu.

FİB Haber Merkezi olarak Bizde bu çalışmaların yapılmasında katkıları olan sayın sayını Valimize, siyasilerimize ve Milletvekillerimize ve teşekkür ederiz.