Ülkü Ocakları Nevşehir İl Başkanı Ali Türker'e: Bu yazı; 1 kişinin isteği üzerine değil, dağda ziyaret ettiğin çobanın, huzurevinin başbuğuyum ben diyen teyzenin, çocuklar gibi şen bayrağı eline alıp yanlarına koştuğun özel çocukların, futbol sahasında destek verdiğin topçuların, tribündeki taraftarların, camideki cemaatin, Nevşehir halkının, kucakladığın Türkmen çocuğun, ben de senin evladınım deyip dizine yattığın şehit babasının, her biri Kurtkaya misali yanında durmaktan şeref duyduğu çöz de çözelim elimizi Vey ırmağından Siganfu'ya kadar her yere korku sinsin diyen senin ocak yönetiminin, sütüm ona helaldir diyen annemizin ve o benim aslanım diyen babamızın isteği üzerine sana yazılan bir teşekkür mektubudur.

Ali Türker, Anadolunun tam merkezinde, Nevşehir'de; fitnenin, fesatın, ihanetin ve hiçbir gücün dahi kıramayacağı çelikten bir inanç ve ülkü ile büyüyüp beslenen, davasına ömrünü adamaya devam eden yiğit bir adam. Şehrimiz için büyük bir gurur kaynağı, ülkü aşığı, bir yaşam şekli, karakter abidesi, bir huy velvelesi, bir ülkü heyecanı, hainin boynuna inen kılıç, ihanetin bağrına saplanan perçinli bir mızraktır Ali Başkan.

Ocağın kapısını herkese açıp, herkesin derdine dertlenip çare arayan, aç olan da gelsin tok olan da, kalbinde Türklük aşkıyla yanan herkes gelsin diyerek Nevşehiri gönlüne sığdırıp ocağa sığdıramayarak daha büyük bir ocak satın alan bozkurt yürekli, Ali duruşlu, ezan okuyanda Bilal, namaza duranda hilal çehreli... küçükle küçük, yaşlıyla yaşlı büyükle büyük ama her zaman büyük başkan Ali Türker o.

Böyle bir yiğidin şehrimizde olmasından büyük bir mutluluk ve şeref duyarak kendisine teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz.