İYİ Partiden Kozaklı belediye başkan adayı olduğu belirtilen Caner Demir, İYİ Partinin Kozaklı ilçesinde CHP’yi destekleyeceği ve kendisinin belediye başkan adaylığı konusunda CHP il başkanı Kamil Gülmez’in açıklamalarına tepki gösterdi.

Demir, “Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanının İYİ Partinin bir belediye başkan adayı hakkındaki açıklamalarını etik bulmuyorum. Ben İYİ Partinin Kozaklı belediye başkan adayıyım. Genel merkezi açıklamıştır. Bu konuda genel merkez yetkilidir. CHP il başkanının açıklamasını terbiyesizce, yersizce ve hatsizce buluyorum. Ben şu an da İYİ Partiden Kozaklı belediye başkan adayıyım. Benim ismimin tartışılması çok güzel bir şey. CHP Genel merkezinde, İYİ Parti genel merkezinde benim ismimin tartışılmasını şans olarak buluyorum. Genel merkezimiz bize ne zaman tebligat gönderirse, yazılı açıklama yaparsa bizde o zaman kendi yolumuzu çizeriz” dedi.

Demir, kendisinin parti genel merkezince Kozaklı belediye başkan adayı ilan edildiğine dair haber çıktılarını da haber merkezimizle paylaştı.

İYİ Parti il başkanı Karataş “Bu konu bizim parti içi meselemizdir”

Öte yandan İYİ Parti Nevşehir İl Başkanı Tuncay Karataş'ta, CHP İl Başkanı Kamil Gülmez’in İYİ Parti Kozaklı Belediye Başkan adayı olarak ifade edilen Caner Demir hakkındaki açıklamalarının isabetli olmadığını söyledi.

Bu konunun İYİ Parti’nin kendi parti içi meselesi olduğunu kaydeden İYİ Parti İl Başkanı Tuncay Karataş, “Sayın CHP İl Başkanının Caner Demir ile ilgili yaptığı açıklama isabetli olmamıştır. Zira bu konuda tamamen partimizin kendi iç meselesidir. Bu konuyu partimiz kurullarında değerlendirerek gerekli açıklamayı en kısa zamanda Nevşehir kamuoyuna yapacağız” dedi.