Nufusu 2000 nin altında bulunan Beldelerin Belediye Başkanları son bir umutla başkent Ankara nın yolunu tuttular.AK parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider konu hakkında şu açıklamalarda bulundu.İşte haberimiz…

 

Nufusu 2000 nin altında bulunan Beldelerin Belediye Başkanları son bir umutla başkent Ankara nın yolunu tuttular. 2000 Nüfusun altında bulunan Nevşehir den 21 Belde Belediye Başkanları içinde turistik Belde kapsamında olan Ürgüp Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent ak,Başdere Belediye Başkanı Mustafa Karaman ve Karacaşar Belediye Başkanı muammer Akcan da Ankara yolunu tutanlar arasında yer aldılar.

Konu hakkında AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider şu açıklamada bulundu: “Özellikle turizm beldelerindeki belediyelerin kapanmaması yönünde görüş beyan ettiklerini ve Bu kapsamda Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa Belediyesi'nin kapanmaması için AK Parti Nevşehir milletvekilleri olarak çeşitli girişimlerde bulunduklarını kaydetti.

 

Gizligider: "Bizler özellikle turizm beldelerindeki belediyelerin kapanmaması yönünde görüş bildirdik. Fakat  genel irade bunun pek mümkün olmayacağı yönünde. Şu anda görüşmeler sürüyor ve sonucunu hep birlikte göreceğiz" dedi.

 

Öte yandan Karacaşar Belediye Başkanı Muammer Akcan da FİB haber Merkezine yaptığı açıklamada elimizden geldiğince bu işin peşini bırakmayacağız.Nüfusumuz 2011 yılı itibariyle 1956 yani sadece 44 kişi az.Bu durumun çözümüne ilişkin olarak şuan Ankara da görüşmelerimiz sürüyor umutla ve merakla sonucu bekliyoruz dedi.

 

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından 2011 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre nüfusu 2 binin altında olan Nevşehir'in Acıgöl ilçesine bağlı İnallı, Kurugöl, Akarca, Avanos ilçesine bağlı Mahmat, Göynük, Sarılar, Topaklı, Derinkuyu ilçesine bağlı Suvermez, Gülşehir ilçesine bağlı Abuşağı, Gümüşkent, Ovaören, Karacaşar, Tuzköy, Hacıbektaş ilçesine bağlı Karaburna ve Kızılağıl Kozaklı ilçesine bağlı Kalecik, Karahasanlı, Kanlıca ve Karasenir ile Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa ve Başdere belediyeleri, ilk mahalli idareler genel seçiminden geçerli olmak üzere köye dönüşecek. 

Gülşehir'de Kapanması Gündeme Gelen 5 Belediye Var

Nüfusu 2.000'in altındaki 5’i Gülşehir’den olmak üzere Nevşehir'den 21 belediyenin kapanması söz konusu.


Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'na göre, nüfusu iki binin altındaki Türkiye genelinde 559 belediyenin tüzel kişilikleri ilk mahalli idareler genel seçiminden geçerli olmak üzere kaldırılacak ve bu belediyeler köye dönüştürülecek. Bu kapsamda 5’i Gülşehir’den olmak üzere Nevşehir'den 21 belediyenin kapanması söz konusu.

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından 2011 yılı adrese dayalı nüfus kayıt sistemine göre nüfusu 2 binin altında olan

Acıgöl ilçesine bağlı

İnallı,

Kurugöl,

 

Avanos ilçesine bağlı

Akarca,

Mahmat,

Göynük,

Sarılar,

Topaklı,

 

Derinkuyu ilçesine bağlı

Suvermez,

 

Gülşehir ilçesine bağlı

Abuşağı,

Gümüşkent,

Ovaören,

Karacaşar,

Tuzköy,

 

Hacıbektaş ilçesine bağlı

Karaburna

Kızılağıl

 

Kozaklı ilçesine bağlı

Kalecik,

Karahasanlı,

Kanlıca,

Karasenir

 

Ürgüp ilçesine bağlı

Mustafapaşa

Başdere belediyeleri,

 

İlk mahalli idareler genel seçiminden geçerli olmak üzere köye dönüşecek.