Nevşehir’de bedensel engelli Aşır Yüksel, Nevşehir Belediyesi tarafından sağlanan engelli taşıma aracı ile vatandaşlık görevini yerine getirerek oy kullandı.

Nevşehir’in Güzelyurt Mahallesi’ndeki bir apartmanın alt katında eşi Mualla Yüksel ile birlikte yaşayan bedensel engelli 67 yaşındaki Aşır Yüksel,   Nevşehir Belediyesi’nin 153 Çağrı Merkezi’ni arayıp, oy kullanmak istediğini ve  bu konuda kendisine yardımcı olunmasını istedi.

Nevşehir Belediyesi tarafından sağlanan asansör sistemli Engelli Taşıma aracı ile Güzelyurt Mahallesi’nde ikamet ettiği evinden alınan   bedensel  engelli Aşır Yüksel,  Damat İbrahimpaşa Ortaokulu’na getirildi.

Daha sonra araçtan indirilen Aşır Yüksel,  1052 No’lusandığa  giderek vatandaşlık görevini yerine getirdi ve oyunu kullandı.

Kendisine sağlanan bu imkandan dolayı büyük bir mutluluk duyduğunu belirten Aşır Yüksel,“ Bedensel engelli olduğum için vatandaşlık görevimi kullanamam zannediyordum. Eşim Nevşehir Belediyesi’ni arayarak yetkililerle görüşmüş. Onlarda yardımcı olabileceklerini söylemişler. Beklediğimiz araç geldi ve eşim de ben de vatandaşlık görevimi büyük bir onur ile yerine getirdik. Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen’e ve belediye personellerine teşekkür etti.