31 Mart Yerel seçim sonuçlarının açıklanmaya başlamasının ardından, sağanak yağmur altında AK Parti Nevşehir İl Binası önünde toplanan vatandaşlar kutlama yaptı. 

Ellerinde Türk bayrakları, AK Parti flamalarıyla bir araya gelen Nevşehirli vatandaşlar "En Büyük Başkan Bizim Başkan, Rasim Arı Başkan Nevşehir Şampiyon" şeklinde slogan attı. Öte yandan binlerce araç sürücüsü ise uzun kuyruklar oluşturdu. 

Nevşehir Ellerindeki Türk bayrakları ve AK Parti flamaları ile kutlama yapan partililer, 7'den 70'e alana akın ederek, mutluluğa ortak oldu. AK Parti'nin zafere ulaştığı Nevşehir'de, henüz resmi olmayan seçim sonuçlarına göre şuan Nevşehir Belediye Başkanlığını Rasim Arı, fark atarak aldı. 

Kesin olmayan sonuçlara göre,  Rasim Arı 30 bin 024, MHP adayı Filiz Kılıç 19 bin 989, İYİ Parti adayı Mehmet Özkan 5 bin 953, SP adayı İsmet Fatih Terzioğlu bin 065, BBP adayı Ahmet Bilgili 664 oy aldı... 

"Nevşehir Hayalimiz için hareket edeceğiz" 

Kalabalığa hitaben teşekkür konuşması yapan AK Parti Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı, ilk olarak emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

Rasim Arı konuşmasında: "Tam bir yıl önce bugün hayallerimizi somut olarak böyle duyurmuştuk.. Hayallerimizi bizlere lütfeden Allah’a sonsuz şükürler olsun.. Hayallerimize inanıp da bizleri hiçbir zaman yalnız bırakmayan hemşehrilerime de sonsuz teşekkür ediyorum..." dedi.

Nevşehir'in önemli bir şehir olduğunu ve bundan sonraki süreçte daha güzel bir yönetim yapmayı hedeflediklerini aktaran Rasim Arı, "Bunun için ben Allah nasip ederse herkesin başkanı olacağım, oy verseler de vermeseler de hepsinin başımızın üstünde yeri var. Nevşehir'de hayallerimizi gerçekleştirmek için hareket edeceğiz. Çünkü bizim dışımızda da seçime katılan kardeşlerimizin başkanı olacağımız için tevazu ve mütevazi hareketimizle devam edelim. Onların gönüllerini kırmayalım. Madem ki gönül belediyeciliği yapıyoruz, gönül belediyeciliği iddiası ortaya çıktık, onların da gönüllerini kazanmamız lazım. " diyerek, emeği geçenlere teşekkür etti. 

Konuşmaların yapıldığı esnada kutlama alanında Havai fişeklerin de atıldığı ve caddelerde araçlarıyla adeta şov yapan şoförler ise korna ve AK Parti eşliğinde sloganlar atarak kutlama yaptı. 

Öte yandan, Nevşehir il genelinde, AK Parti'liler yoğun bir şekilde sokaklarda kutlamaya devam ediyor.