Akil insanların 18 Nisan'da  Nevşehir'de gerçekleştirdiği toplantıda, akil insanlara tepki göstererek, "Biz kurtuluş savaşında bu ilin dört kapısından kınalı kuzular gönderdik, şimdi bizi teröristlerle barışa ikna etmek için bu ilin kapısından akil adamlar geliyor. Çözüm bu değil" diyen Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur'u makamında ziyaret eden şehit Uzman Çavuş Asım Gökmen'in abisi Fikret Gökmen, akiller toplantısındaki kararlı, ilkeli ve milliyetçi duruşundan ötürü Uğur'a teşekkür etti.

 

Şehit abisi Fikret Gökmen; "Biz şehit ailelerin sesi olarak gereken tepkiyi gösteren vatan sevdalısı Mustafa Uğur'a teşekkür ediyorum. Kendisi bizim sesimiz olmuş, kanayan yaramızı yetkililere iletmek için bir araç olmuştur kendisinden Allah razı olsun. Bizler hükümetin ve akillerin yapmaya çalıştıkları ile şehidimizin kanının yerde kalacağına inanıyoruz. Lütfen yetkililer bu tavırlarından vazgeçsinler ayıptır, günahtır, biz zaten acılıyız. " dedi.

 

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur ise, şehit kanlarının yerde kalmaması için mücadele ettiklerini ve bu topraklarda barışın her zaman hakim olduğunu, etnik ayrımcılık yapanın halk değil bölücüler olduğunu belirterek, kendisine teşekkür ziyareti gerçekleştiren şehit abisi Fikret Gökmen'e Türk Bayrağı hediye etti.