15 Temmuz kalkışma girişimi sırasında şehit olan Prof. Dr. İlhan Varank'ın adının verildiği 7/24 Açık Okuma Salonu, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi'nde düzenlenen törenle açıldı.

Prof. Dr. İlhan Varank 7/24 Açık Okuma Salonunun açılış kurdelesini Şehit kardeşi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Nevşehir Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Nevşehir Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz, Yücel Menekşe, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi (NEVÜ) Rektörü Prof. Dr. Mazhar Bağlı birlikte kesti. 

15 Temmuz kalkışması sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi önünde darbe girişimini protesto ettiği sırada açılan ateş sonucu şehit edilen Prof. Dr. İlhan Varank'ın adının verildiği Okuma Salonu Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesinde düzenlenen törenle hizmete girdi. Bakan Varank, açılış etkinliğinin ardından kitap okuyan öğrencilerle sohbet etti.

Bakan Varank'ın Şehit ağabeyi Prof. İlhan Varank adına yapılan okuma salonunun açılış törenine katılan AK Parti Nevşehir Milletvekili TBMM Başkanlık Divan Üyesi Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Mustafa Açıkgöz, "Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi bünyesinde şehit Prof. Dr. İlhan Varank 7/24 Açık Okuma Salonumuzun açılışını salona adını veren şehidimizin kardeşi Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sn Mustafa Varank ve hazirunumuzla gerçekleştirdik" dedi. 

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz açıklamasında; “Ülkemizin bekası için şehadete koşan tüm şehitlerimizden ve gazilerimizden Allah, razı olsun. Fedakarlıklarının karşılıkları ödenmez ancak ülkemizin güçlü yarınları için çalışarak hep birlikte vefamızı gösterebiliriz.

Üniversitemizin çeşitli birimlerinin de açılışını gerçekleştirdiğimiz ziyaretimizde gençlerimize de çalışmalarında başarılar diledik.‬

‪Ülkemizin bekası için, geleceğimizin teminatı gençlerimizin yerli, millî, ilmî, ahlakî değerlerimizle yetişmesini önemsiyoruz‬. Bilim yuvamız, şehrimizin ve ülkemizin marka eğitim kurumu üniversitemiz geliştikçe bizler gelecek adına daha çok mutlu oluyoruz. #SevdamızNevşehir’imizi her yönüyle geliştirmenin gayreti içerisindeyiz. Nevşehir büyüyor, Türkiye kazanıyor.” dedi.