Diyarbakır Lice'de Türk Bayrağı'na Yapılan Saygısızlığa Nevşehir Sessiz Kalmadı! Nevşehir Bayrağına Sahip Çıkmak için bugün Saat 18.00'de Ziraat Bankası Önünde Nevşehir Ülkü Ocakları’nın düzenlediği yürüyüşe MHP İl Başkanı Göksel Taşcı,Başkan Vekili Eyyüp Öz, Nevşehir Ülkü Ocakları Başkanı Yahya Leblebici, Eski İl Başkanı Serkan Bedirhanoğlu,Kamu-Sen İl Temsilcisi Turgay Çetin, Türk Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Uğur, Türk Ocakları İl Temsilcisi Mesut Erdoğan, ülkücüler, partililer ve bayrağa gönül vermiş vatandaşlar katıldı.
Ziraat Bankası önünde toplanan ülkücüler, “Bayrağa uzanan eller kırılsın, Bayrak sana canım feda” sloganları atarak Nevşehir Valiliği önüne kadar yürüdü.
Burada bir açıklama yapan Ülkü Ocakları Başkanı Leblebici, "Bayrak, Türk milleti için her şeyden kutsal olan ve uğruna milyonlarca şehit verilen bir değerdir. Bayrağımız bağımsızlığımızın simgesini olmanın yanı sıra bizim şerefimiz ve namusumuzdur. Bu şerefe ve namusa leke düşürmek, hiç kimsenin hakkı ve haddi değildir. Bayrağa uzanan o elleri kırmayan ve bu duruma sessiz kalan siyasi iktidar aynı zamanda kendi şerefine ve namusuna da gölge düşürmüştür." 

Nevşehir Ülkü Ocakları'ndan Bayrağa Saygı Yürüyüşü


Nevşehir Ülkü Ocakları Genel Başkanı Yahya Leblebici, siyasi iktidarın bölücülerle yürüttüğü müzakerenin, terörü durdurmadığı gibi teröristleri daha çok şımarttığı, son hadiselerden sonra herkesin malumu olduğunu söyledi.

Buradan herkese açıkça beyan etmek istiyoruz: Türk’ün bayrağına uzanacak eli kırarız. Türk’ün vatanına dikilecek gözü çıkarırız. Türk’ün şerefine uzanacak dilleri koparırız. Hiç kimse Türk milliyetçilerini aşmadan, Türkiye üzerinde hesap yapabileceğini sanmasın. Bizim canımız tende olduğu müddetçe Türkiye bir Türk yurdu olarak varlığını sürdürecektir. Türkiye’de hainler olduğu müddetçe bozkurtların mücadelesi bitmeyecektir!
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı tüm il ve ilçe temsilcilikleri tarafından bugün eşzamanlı olarak “Bayrağa Saygı Yürüyüşü” düzenlenecektir.

Bayrağımıza yapılan hakaret telin edilecek ve Türk milliyetçilerinin bayrağa olan hassasiyeti dosta düşmana gösterilecektir. Aziz milletimizi, bayrağa sahip çıkmak için, bayrağını yanına alarak, bizimle birlikte ses vermeye davet ediyoruz. Ne Mutlu Türk’üm Diyene!”
Açıklamanın ardından okunan İstiklal Marşı sonrası ülkücüler dağıldı. 

Konuşmanın ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı söyleyen ülkücü grup dağıldı.