NEVŞEHİR(MHA) Memur-Sen’e bağlı Eğitim-Bir-Sen İl divan toplantısı Nevşehir Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Eğitim-Bir-Sen Mevzuat ve Toplu Sözleşmeden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Eğitim-Bir-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Özdemir ve Yönetim kurulu üyeleri ile sendika üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Özdemir, Eğitim-Bir-Sen’in duruşuyla zor günlerden geçen Türkiye’nin en önemli dinamiklerinden biri olduğuna dikkat çekti.

Özdemir, “Ülkemiz son günlerde oldukça kritik günlerden geçiyor. Ve Memur-Sen’in, Eğitim-Bir-Sen’in yeri bir kez daha tescillendi. Duruşumuzla, Sendikal mücadelemizle bu günlerde üzerimize düşeni yaptığımıza ve bundan sonrada yapmaya devam edeceğimize inanıyorum. Yeni bir eğitim öğretim dönemine girdik. Geçen yıl aldığımız yetkiyi inşallah bu yıl Üniversitemizi de katarak devam ettirmek amacındayız. Bunu başarabilmek için mücadelemizi bugünden itibaren başlatıyoruz” açıklamalarında bulundu.

Bir sendikanın duruşunun günümüzde olduğu gibi zor zamanlarda daha da kendini ortaya koyduğuna değinen Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hasan Yalçın Yayla, Karanlık ellerin Türkiye üzerindeki kötü emellerine bu ülke insanlarının kesinlikle boyun eğmeyeceğine işaret etti.

Yayla, “Seçimler öncesinde patlatılan bombalarla bazı partilerin de oylarının patlatıldığına hepimiz şahit olduk. Ankara’da karanlık ellerin yine düğmeye bastığını görüyoruz. Buradan o saldırılarda hayatlarını kaybedenlere Allah’tan Rahmet, yararlananlara acil şifalar diliyorum. Memur-Sen ülkenin tekrar karanlık günlere götürülme çabalarını boşa çıkarıp mücadele de mevziini terk etmeyeceğini buradan bir kez belirtmek isterim. Eğitim-Bir-Sen bu mücadelenin önemli bir mihenk taşı. 350 bin üyesi ile Eğitim-Bir-Sen Ülkemiz eğitimine önemli katkılarda bulunmayı sürdürecek. Sendikamız kurulduğu günden bu yana söylemi ile eylemi, eylemi ile söylemi tümleşik bir tavır sergilemiştir. 28 Şubat döneminde olduğu gibi başkanlarıyla omurgaları ayrı telden çalanlar gibi asla olmamıştır. Sendikamızın durduğu yerde nettir. Bir sendikanın duruşu zor zamanlarda daha da kendini belli eder. Bugünlerde oldukça zor günler” dedi.