NEVŞEHİR(MHA) Nevşehir Emniyet Müdürlüğü’nün asayişi sağlamak, iç güvenliğe yönelik tehditleri bertaraf etmek ve denetim görevini daha etkin gerçekleştirmek üzere; mevzuata uygun olarak elde edilen görüntü ve konum verilerinin işlenerek anlamlı sonuçlar üretilmesini ve sonuçların Pol-Net Uygulamaları ile desteklenmesini sağlayan, modüler olarak geliştirilmiş, bilişim sistemidir.

İlimize kurulan Nevşehir KGYS Projesinin amacı; Nevşehir ilinin Asayiş ve Güvenliğine katkı sağlamak, trafik akış ve yoğunluğunu izlemek, elde edilen görüntüleri değerlendirerek olabilecek olumsuzluklara karşı hızlı ve etkin ek tedbirler gelişmek, gerçekleşen olayların çözümüne yönelik geriye dönük kayıtların araştırılarak incelenmesi ve hukuki delillerin temin edilmesi, trafik kameraları ve görüntü işleme sistemleri aracılığıyla plakaların Emniyet Bilgi Sistemi'nden sorgulanarak çalıntı vb. konularını değerlendirmek, toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde Polis-Halk ilişkilerini zedelemeden yasadışı olayları önlemek ve toplulukların provokasyona yönlendirilmelerine engel olmak gibi uygulamaların bir kısmını veya tamamını sağlamak. Deprem ve tabii afet durumlarında, il yönetiminin durumu anlaması, zarar tespit işlemleri, yardım ve kurtarma organizasyonları açısından, Bölge Görüntüleme Sistemi önem taşımakta.

Nevşehir'de güvenlik hizmetlerinin sunumunda bilgi ve iletişim teknolojilerinden yararlanmak suretiyle halkımızın güvenlik hizmetler

inden en ileri düzeyde yararlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, işlenmiş suçların takibi ile sanıklarının en kısa sürede yakalanması, vatandaş tarafından algılanan suç korkusunun ortadan kaldırılmasını ve toplum desteğini kazanmış bir güvenlik hizmeti sağlanması suretiyle halkımızın daha özgür ve daha mutlu yaşam sürmesine katkı sağlamak üzere, Nevşehir Emniyet Müdürlüğü Kent Güvenlik 

Yönetim Sistemi (KGYS) faaliyete geçti. 31 noktada 22'i hareketli 52'sı sabit olmak üzere 74 kamera ile 24 saat kesintisiz olarak izleme yapmakta ve tespit edilen olaylara doğrudan yönlendirme yaparak ekiplerin olaylara olan müdahale sürelerini azalmakta ve olayların seyrine göre ek tedbirlerin daha hız alınmasına olanak sağlayarak görevin daha etkin olarak yerine getirilmesini saklamaktadır. PTS( Plaka Tanıma Sistemi) : İlimiz Giriş ve çıkış güzergahlarında 5 noktada 20 kamera ile hizmet vermekte. Yeni Proje kapsamında Avanos, Ürgüp ve Hacıbektaş ilçelerinde KGYS 'nin kurulun çalışmaları devam etmekte.