Nevşehir'de Enderun Eğitim Vakfı tarafından vatandaşlara aşure dağıtıldı. Enderun Eğitim Vakfı tarafından gerçekleştirilen Aşure Ziyafeti vakfın Kasaplar Çarşısı'ndaki genel merkez binası önünde önünde yapıldı.

Vakıf tarafından yaklaşık bin kişiye yapılan aşure dağıtımına vatandaşlar ise büyük ilgi gösterdi. Aşure dağıtımı etkinliğine AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Hafız Mahmut Kemikkıran hocanın okuduğu dua ile başlayan aşure etkinliğine ilişkin açıklamada bulunan Enderun Eğitim Vakfı Genel Başkanı Mustafa Aydoğdu, "Milli ve manevi değerlerimize sahip çıkmak suretiyle her yıl aşure yapıp halkımıza ikram ediyoruz. Vatandaşlarımızın ilgisi oldukça güzeldi. Bu etkinliğe katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz" dedi.

Aşure Ziyafetinde Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de Aşure dağıttı. Programın ardından Enderun Eğitim Vakfını ziyaret eden Açıkgöz burada Vakıf yöneticileri ile bir süre görüştü .
Vatandaşlara kendi elleriyle aşure dağıtan AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz de burada yaptığı konuşmada birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekerek “15 Temmuz’daki hainler sürüsünün ihanetine millet olarak karşı durup geçit vermedik. Bu birlik ve beraberlik inşallah ilelebet devam edecektir. Burada bir aradayız, hep beraberiz” dedi. Açıkgöz, "Enderûn Eğitim Vakfımızı ziyaretimizde; gönül dostlarımıza, hemşerilerimize aşure ikram etmenin bereketini ve sevincini paylaştık. Rabbim birlik ve beraberliğimizi daim etsin" dedi.