Nevşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanı  İsmail ÖRDÜ ve  Oda Başkanları   Ülkemizde son günlerde artan terör olaylarını lanetleyerek , Gün Dayanışma Günü, Gün Kenetlenme Günü dedi.

Nevşehir'de Odalardan Teröre Karşı Birlik Ve Beraberlik Mesajı

ÖRDÜ Açıklamasında;

İlimizde faaliyet gösteren Esnaf ve Sanatkarlar Meslek Kuruluşları olarak bugün burada son günlerde artan terör olaylarına ortak tavır koymak, ilimizin her türlü toplumsal olaya sessiz kalışına, tepki göstermemesine son vermenin bir kıvılcımını oluşturmak maksadı ile bir aradayız.

ARTIK YETER!

Ülkemiz, yurt içi ve yurt dışı kaynaklı bir terör dalgası ile geçmişte olduğu gibi yine karşı karşıyadır. Maalesef menfur terör eylemlerinde çok sayıda vatandaşımızı kaybettik, asker ve polisimizi şehit verdik. Millet olarak bu gelişmelerden büyük elem, üzüntü ve geleceğe yönelik kaygı duymaktayız. Burada dikkat edilmesi gereken husus şudur; Her türlü terör özgürlükleri kısıtlıyor, dikkatlerimizi dağıtıyor ve kaynaklarımızı tüketiyor. Terör ve teröristler herkesin kendi işine huzur içinde odaklanmasını engelliyor, geleceğimizi karartıyor. Terörün ve teröristin çocuklarımızın geleceğini karartmasına Millet olarak izin vermeyeceğiz. Ülkemizin birliğine ve refahına sahip çıkacağız.

Nevşehir Esnafları Teröre Karşı Ayakta 

Ülkemizin bütünlüğünü korumak, halkımızın esenliği sağlamak, güven ve huzuru hukukun içinde kalarak hayata geçirmek devletin asli görevidir. Ancak ne hazindir ki 7 Haziran seçimlerinden bugüne siyasiler elini taşın altına koymaya çekinmekte ve sorumluluk almaktan kaçınmaktadır. Ülkemizin içeride ve dışarıda yaşamakta olduğu terör sorunu, anaların göz yaşları ve her gün bir vatan evladını kaybetmemiz siyasiler tarafından dikkatle üzerinde durulması gereken en önemli konudur. Çözümün birlik beraberlikte olduğunu tüm dünyaya göstermek adına Mecliste grubu bulunan Adalet ve Kalkınma Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisinin bir araya gelmeleri, binlerce insanımızın hayatına mâl olan bu terör olaylarının artık kökünden kazınması için ortak bir zeminde siyasi ve iktidar hesaplarını bir yana bırakarak buluşması, ortak ve net bir tavır tutunması gerekmektedir. 

Ayrıca siyasi parti adı altında adeta terör örgütünün kurumsal temsilcisi gibi pervasızca açıklama yapan, özerklik talep eden HDP' nin Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında hala durabilmesi STK lar ve Millet olarak kanımıza dokunmaktadır. HDP' nin sorumsuzlukları ve haddi aşan açıklamalarına karşı Devletin gücünün gösterilerek gerekiyorsa 3 partinin mevcut milletvekili gücü ile anayasal değişiklik yapılarak gereken cevabın ve dersin verilmesi önem ve gereklilik arz etmektedir. Resmi veya gayri resmi yollar kullanılarak anayasal hakların verdiği yetkileri kötü amaçlarına alet etmek isteyenlere, ülkemizin toprak bütünlüğünü bozmak için tüm çabayı sarf edenlere gereken cevap net bir şekilde verilmelidir.

Esnaf ve Sanatkar Meslek Kuruluşları olarak bizler; Bu mesuliyetin şuuruyla, mecliste grubu bulunan 3 siyasi partiyi teröre karşı tek yürek olmaya, bu kaygıyı taşıyan, bu hassasiyetleri paylaşan herkesi ve her kesimi her türlü teröre karşı Hayır demek için birlik ve beraberliğimizi pekiştirmeye, Millet olarak kararlı duruşumuzu göstermeye davet ediyoruz.