NEVŞEHİR (Merkez) – Yoğun bir seçim kampanyası yürüterek Nevşehirlilerin sevgi ve desteğini kazanan CHP’nin iddialı adayı Bülent Tekiner, çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. 7 Haziran Milletvekili Genel Seçimine 4 gün kala, Nevşehir kent merkezindeki esnaflarla kucaklaşan Tekiner projelerini anlattı, destek istedi.

 

VERGİ KOLAYLIĞI

Ekonomik durgunluk nedeniyle çoğu zaman siftah yapamadıklarını belirten esnaflara vergi müjdesi veren Tekiner, yeni işyeri açanlardan üç yıl boyunca gelir vergisi alınmayacağını açıkladı. Hâlihazırda iş yeri sahibi olanları da unutmadıklarını kaydeden Bülent Tekiner, bazı iş kollarında olduğu gibi esnafın giderlerinin de vergiden düşüleceğini söyledi.

 

SOSYAL GÜVENLİK AYARI

Toplum her kesimini dikkatli bir biçimde dinledikten sonra seçim çalışmalarına başladıklarını ve halkı kucaklayan projelerle sokağa indiklerini anımsatan CHP’li Tekiner, esnafın vergi kadar sosyal güvenlikle ilgili sorunları olduğunu söyledi. Emekli esnaflardan kesilen %15’lik sosyal güvenlik destek primini kaldıracakların açıklayan Bülent Tekiner, Bağ-Kur’luların diğer sigortalılarla aynı sürece emekli olabilmesinin önünü açacak yasal düzenlemeleri yapacaklarını ve emekliler arasındaki maaş farkının ortadan kaldırılacağını belirtti.

 

ESNAFLARDAN TEŞEKKÜR ve DESTEK

Sağlık hizmetlerinden yararlanma konusunda büyük sorunlarla karşı karşıya olduklarını anlatan esnaflar, sağlık hakkını temel insan hakkı olarak gören ve Bağ-Kur prim borcu olsa dahi esnaflara sağlık hizmetlerinden yararlanma olanağı sağlama sözü veren Bülent Tekiner’e teşekkür ederek, destek sözü verdiler.