Mustafa Uğur yaptığı açıklamada; "AK Parti Nevşehir milletvekillerinin TBMM tutanakları ve TBMM arşivleri incelendiğinde bugüne kadar ilk imza sahibi olduğu hiçbir kanun teklifi yokken, imzalarının bulunduğu kanun teklifleri arasında da Nevşehir ile ilgili hiçbir madde yer almazken dün itibarı ile vermiş oldukları teklif Nevşehir halkını derinden üzmüştür. Böylesine memleketinden uzak, memleketin meselelerine çözüm aramaktan aciz bir anlayışın dün itibarı ile Nevşehir Üniversitesi'nin adının değiştirilmesi konusunu da arasına sıkıştırdığı, Türkçe isme adeta alerji varmış gibi Siirt iline bağlı Aydınlar ilçesinin adının Süryanice bir kelime olan "Tillo" adını alması için ilk defa kanun teklifi vermesi her türlü yoruma açıktır" dedi.

 

Uğur; "Biz, Nevşehir Milletvekillerinin hangi partiden olursa olsun ilk kanun teklifinin de son kanunun teklifinin de seçildiği ilin yararı ile ilgili olmasını arzularken böylesi bir tablo ile karşılaşmaktan Nevşehir adına üzgünüz. Her zaman olduğu gibi Nevşehir'in yine sahipsiz olduğunu görmek, bu ilin kaderinin değişmediğinin en büyük göstergesidir" dedi.

 

Nevşehir milletvekillerinin adına kanun teklifi sundukları Siirt ilinin AK Parti milletvekillerinin 2013 yılının başlarında Siirt Fıstığı'nı tanıtmak amacıyla meclisteki her odaya siirt fıstığı paketi hediye ettiğini hatırlatan Uğur, "AK Parti Nevşehir milletvekilleri de madem bir iş yapmak istiyor 'alternatif ürünlere yönelin' çağrısı yapmak yerine Nevşehir patatesini, üzümünü tanıtmak için bir adım atsınlar da alkışlayalım" diyerek açıklamasını bitirdi.