Demokratikleşme paketinde yer alan düzenlemelerden biri olan isim değişikliği teklifi TBMM'de kabul edilerek yasalaştı.
 
Böylece Siirt'in Aydınlar İlçesinin ismi Tillo, Nevşehir Üniversitesi'nin ismi ise Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi oldu.
 
Teklif, demokratikleşme paketinin açıklanmasının ardından, AK Parti Nevşehir ve Siirt milletvekillerinin imzalarıyla Meclis'e gelmişti.


Nevşehir Üniversitesi'nin adının Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi, Siirt'in Aydınlar ilçesinin adının Tillo olarak değiştirilmesini öngören kanun teklifi Tbmm Genel Kurulu'nda oy çokluğu ile kabul edildi.
Bir üniversite adı ile bir ilçe adının değiştirilmesi hakkında kanun teklifinin görüşmeleri Tbmm Genel Kurulu'nda yapıldı. Teklifle Nevşehir Üniversitesinin adının Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Siirt'in Aydınlar ilçesinin adının Tillo olmasını öngören kanun teklifinin gerekçesinde şu ifadelere yer verildi:

"Bugüne kadar üniversitelerimizin bazılarına toplum tarafından sevilen önemli şahsiyetlerin isimleri verilmiştir. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi, Ahi Evran Üniversitesi, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi gibi. Bu Kanun Teklifi ile de; Nevşehir Üniversitesi'nin adının, Nevşehir Hacı Bektaş-ı Veli Üniversitesi olarak değiştirilmesi amaçlanmıştır. Böylece, tarihimizin bir büyük şahsiyetinin, gönül mimarının ismi kabrinin bulunduğu Nevşehir'deki üniversiteye verilmiş olacaktır. Kanun teklifi ile ayrıca Siirt ilimizde bulunan Aydınlar ilçesinin adının 'Tillo' olarak değiştirilmesi öngörülmektedir. Çok eski dönemlerden beri bir kültür ve medeniyet merkezi olarak bilinen 'Tillo' Arapça ve Süryanicede 'yüksek yer, mertebe' anlamlarına gelmektedir. Osmanlılar döneminde 'Tillo' adı; dini ilimler ile astronomi, matematik, tıp, fizik, kimya gibi müspet ilimlerde zirveye ulaşan medreseleri ile anılır olmuştur. Ülkemizde Siirt'in Aydınlar ilçesinin 'Tillo' olarak anıldığı bilinen bir gerçektir. 10 Ekim 1957 tarih ve 30024 sayılı kararname ile belediye, 18 Mayıs 1990 tarihinde 3647 sayılı kanun ile ilçe olan Tillo'nun adı Aydınlar olarak değiştirilmiş ancak yerleşim yerinin adının tüm dünyada 'Tillo' olarak biliniyor olması sebebi ile 'Aydınlar' ismi başta bölge olmak üzere ülkemizde ve dünyada kabul görmemiştir. Bu isim problemi ilçenin tanıtımında ve gelişmesinde olumsuz bir rol oynamıştır. Teklif ile ilçeye adının değiştirilerek bilinen, kabul gören eski isminin verilmesi amaçlanmıştır."

Teklif, ilgili komisyonda görüşüldükten sonra getirildiği Genel Kurul'da görüşüldü. Gece geç saatlere kadar süren görüşmeler sonrasında yapılan açık oylamada, teklif kabul edildi ve kanunlaştı.