Nevşehir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı. İl Müdürü Demir mesajında şu ifadelere yer verdi;

Bir tarihin başlangıcı, bir umudun ilk adımı ve karakterinde bağımsızlık olan bir milletin şartlar ne olursa olsun özgürlüğe, bağımsızlığa, mücadeleye yürüdüğü gün olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nın 101. yıldönümüne ulaşmanın onur ve gururunu hep birlikte yaşıyoruz. 

Geleceğimizin Teminatı Sevgili Gençler!         

Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşmasında en önemli gücümüz sizlersiniz. Hangi yola çıkarsanız çıkın, sizin için yola çıkanların idealinden sapmayın. Geleceğimizin teminatı olan sizler, içinizde taşıdığınız sevgi ve heyecanla ülkemizin kalkınmasına katkı verecek en değerli varlıklarımızsınız. Sizlere her zaman inanıyor ve güveniyoruz. Bu vesile ile 19 Mayıs'ın 101. yıldönümünde, sizlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal olmak üzere, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.