Törene, Vali Abdurrahman Savaş, Milletvekilleri Murat Göktürk, Ebubekir Gizligider ve Ahmet Erdal Feralan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, Nevşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Garnizon Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Dursun Ertuğrul, İl Emniyet Müdürü Mehmet Yüksel, kaymakamlar ve il genel meclisi üyeleri katıldı.

 Nevşehir İl Özel İdaresi Yeni Araçlarını Tanıttı

Programda konuşan Vali Savaş, kamu hizmetlerinde hizmet götürülen araçların kalitesinin hizmetin de kalitesini gösterdiğini, İl Özel İdaresi'nin filosuna kattığı araçlarla, hem şehir merkezlerine hem de kırsal bölgelere önemli hizmetler götüreceğine inandığını söyledi.

 

Özellikle son araç alımıyla doğrudan iş yapan araçların yenilenmesinin yapıldığını, böylelikle eski araçlara yapılan bakım masraflarının da büyük oranda düşüş sağlanacağını belirten Savaş, "Bölge için önemli projelerden biri de Kozaklı ilçesini merkeze yaklaştıracak yolun yapımıdır. Bu yol, turizm yolu olarak o statüde plana alınmıştır. O yolun tamamlanması ile hem Kozaklı merkeze daha yaklaşacak hem de termal ve kültür turizmi arasında bir köprü kurulacaktır" dedi.

 

Gizligider de, hükümet politikası olarak vatandaşa en iyi hizmeti götürmenin peşinde olduklarını, bu alınan araçların bunun en iyi göstergesi olduğunu belirtti.

 

Türkiye'de 90 yıllık Cumhuriyet hükümetlerinin yapamadıklarını Ak Parti hükümetinin yaptığını, suyu, kanalizasyonu olmayan köyler varken şu anda susuz köy kalmadığını, kanalizasyon çalışmalarında da sona yaklaşıldığını kaydeden Gizligider, Nevşehir'de ise 2012 yılı içerisinde yaptıkları girişimler neticesinde Avanos-Ürgüp ve Özkonak-Topaklı güzergahındaki yol çalışmalarının gündeme alındığını ve 2013 yılı içerisinde bu yolların tamamlanacağını ifade etti.

 

Gizligider özellikle Özkonak-Topaklı yolunun yapılmasıyla beraber merkeze en uzak olan ilçe Kozaklı'nın daha da yaklaşacağını, resmiyette Nevşehir'e bağlı olan Kozaklı'nın bir nevi fiiliyatta da Nevşehir'e bağlanmasının sağlanacağını sözlerine ekledi.

 

İl Özel İdare Genel Sekreteri Abdülkadir Tatar ise İl Özel İdaresi olarak çağın gereksinimlerine uygun hizmet verebilmek için özellikle son bir yıllık süreçte 3 milyon 700 bin lira tutarında hizmet aracı aldıklarını söyledi.

 

Son olarak da kış mevsiminde hizmet verecek greyder ve yol yapımında kullanılacak araçlar yoğunlukta olmak üzere araç filolarına 19 yeni araç katıklarını belirten Tatar, önceki yıllarda kendileri için çalışmanın olmadığı ölü aylar olduğunu kendilerinin bu anlayışı yenerek yılın 12 ayında da çalışmalarına devam ettiklerini, kış döneminde olunmasına rağmen kanalizasyon ve yollarda yamalama işlemlerine devam ettiklerini kaydetti.

 

Konuşmaların ardından dualar eşliğinde yeni araçların tanıtımı yapıldı.