Kayseri, Konya, Yozgat, Aksaray gibi daha gelişmiş ve nüfus oranları açısından da Nevşehir’den ileri olan illerin gölgesinde kalmaya devam ediyoruz.

En son 1979-1980 li yıllarda Enerji Bakanlığı Yapan Esat Kıratlıoğlu daha sonra 1993 yılında kurulan 50. Hükümette Devlet Bakanlığı görevlerinde bulunmasından bu yana geçen 25 yıldır Bakan çıkaramayan bir il olarak artık Kabinede Nevşehir den de bir Bakan olmasını arzulayan Nevşehir'in bu beklentisi yeni kurulan 67.Hükümette de yer almadı.

AK Partiye 2002 yılından bu yana, son seçimler hariç 3 vekil veren Nevşehir ne yazık ki siyasette geri kalmaya devam ediyor. Yıllardır bakan çıkaramayan, bakan yardımcısı bile olmayan Nevşehir’in vekilleri yine mecliste divan katibi üyeliği ve komisyon üyeliklerinin ilerisine gidemedi.
Bir dönemin ülke siyasetinde sıkça adından bahsettiren Esat Kıratlıoğlu, Abdülkadir Baş, Mehmet Elkatmış gibi isimlerin ardından bu düzeyde bir siyasetçi çıkaramayan Nevşehir anlaşılan o ki, daha uzun yıllar bu konudaki hasretini sonlandıramayacak.