MHP'de 11 Ekim 2020 tarihinde yapılacak genel kurul öncesi İl Başkanlığına aday olduğunu açıklayan ve Nevşehir’de 3 yılı aşkın süredir Ülkü Ocakları görevini yürüten Ali Türker için sevenleri tarafından sosyal medya hesaplarından destek mesajları çığ gibi büyüyor.

Nevşehir'de MHP İl Başkan Adayı Türker'e Destek Çığ Gibi Büyüyor

Ülkücüler başta olmak üzere çok sayıda Nevşehirli vatandaşların destek verdiği ve Sosyal medya hesaplarından paylaşılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

Gözün aydın Nevşehir! Ali Türker Geliyor...

Halka hizmet Hakk’a hizmettir anlayışıyla siyaseti gerçek amacına uygun idrak etmiş ve tatbik edecek başkan geliyor.
İnsanların ekmek kavgasını diline dolayanı gördü bu gözler siyasette, insanların ekmek telaşını suiistimal edeni de. Kendisi milyonlarla oynarken milletin ekmeğine göz dikeni bile gördü. Ama şimdi yarım ekmeğini kardeşleriyle bölüşen bir başkan geliyor.

Elbet herkesi yermek değil maksat lakin milletin hizmetinde olduğunu söyleyip milletin sırtından geçinmeyen kim varsa siyasette kişi odur ki milletin ruh kökünden gelmiş, milletin sinesinde yoğrulmuş, milletin derdiyle dertlenmiş, sevinciyle huzura ermiştir. Milletin ta kendisidir o. Benliğinde Yüce Türk Milletinin her bir vasfını barındıran bir başkan geliyor.

Oğuzun bir eri kardeşiyken bin bir ere daha ağabeylik etmiş, kardeşleriyle müşterek sevdası olan memleket uğruna serden geçmiş. Yeri gelince zor gününde yanında olmuş, yeri gelince nikâhına şahit olmuş kardeşlerinin. Bazen küçücük bir odada sabaha kadar vatan muhtevalı sohbetlerin içinde, bazen yüreğindeki sevdaya dar gelmiş bedenleri şehrin dağlarına vadilerine haykırmış beraberce.
Ülküsü Yüce Türk Milletine hizmet etmek olmuş, çocuk yaşta kapısından girdiği bu çağın Yesevî dergâhı olan ocağından hiç kopmamış, her ne vazife verilse ikinci kez düşünmemiş, sağına soluna bakmadan “Ben varım!” demiş ve tüm bunları ufacık bir dünyalık heves gözetmeden yaşamış ve bu samimiyet ile herkesin gönlüne girmiş bir başkan geliyor.

Seminer var denince en önde dinlemiş, kitaptan bahis açınca en çok kitapla o temas etmiş, konferansta en can alıcı soruyu sormuş, bayrak asılırken en yükseğe o çıkmış, yürüyüşte bayrak taşımış, sloganda sesi hep gür çıkmış. Sandıkta pusulaya, sokakta her bir ülküdaşına sahip çıkmış. Nefer ol denince “son nefese kadar”, başkan ol deyince “temas edilecek son kişiye kadar” diye yemin etmiş, ant içmiş bir başkan geliyor.

Yedi yaşındakine oyun arkadaşı olmuş, yetmiş yaştakine evlat. Büyüğüne hürmetten bir an geri durmamış, küçüğüne her an örnek olmuş. Yolda kalanın imdadı, yoldan çıkanın ikazcısı, Allah yolunda olanın bir ömür yol arkadaşı olan bir başkan geliyor.

Başbuğun emanetlerinin mirasçısı, Bilge Liderin talimatlarının Nevşehir’de uygulayıcısı, Gün Sazak’ın ahlakı, Dündar Taşer’in ülküsü, Hikmet Tekin’in adanmışlığı geliyor. Ali Bülent Orkan’ın kutsal ışığı, Ertuğrul Dursun Önkuzu’nun çilesi, Halil Esendağ ve Selçuk Duracık’ın kardeşliği, Yusuf İmamoğlu’nun fedakârlığı, Mustafa Pehlivanoğlu’nun duruşu geliyor.

Gözün aydın Nevşehir! Yalnız Ali,Hasan,Ömer değil yurdun dört tarafından bir volkan gibi fışkıran Alparslanların, Çağrıların, Fatihlerin, Kürşatların ruhu geliyor! Anaların duası, babaların muradı olan bir başkan geliyor.

ALİ TÜRKER GELİYOR!