Nevşehir Valiliği tarafından ​39. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği kapsamında Nevşehir'e 26 farklı ülkeden gelen yaklaşık 300'ü aşkın çocuklarla Gala'da bir araya gelen AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, dünya çocuklarını Nevşehir'de ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Kutlamaların bu yıl Nevşehir'de düzenleniyor olmasından dolayı büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Açıkgöz, "Her zaman söylüyoruz çocuklar bizim geleceğimiz. İstiyoruz ki onlar en iyi şekilde yetişsinler, eğlensinler. Onlarla birlikte bir an İlkokula başladığım o günleri ve bayram kutlamalarımızı anımsadım. Çocuklarımız milletimizin en değerli varlığı. Bu özel günde tüm dünya çocuklarının bayramını yürekten kutluyorum" dedi.


“ÇOCUKLARIN KURDUĞU DÜNYA KARDEŞLİĞİ ÇOĞALTACAK”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, dünya çocuklarını Nevşehir'de ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade ederek” Sizler Nevşehir’imize, ülkemize renk kattınız, sevgi taşıdınız. Dünyada ilk ve tek olan Çocuk Bayramı, dünya çocuklarımızın bayramı olsun istedik. Aynı zamanda bütün dünya çocuklarını da bu bayrama ortak etmek ve coşkumuzla ortak etmek istedik. Çünkü biz inanıyoruz ki çocukların kurduğu bir dünya sevgiyi, barışı ve kardeşliği çoğaltacak” dedi.

“ARKADAŞLIKLARINIZ ÖMÜR BOYU SÜRSÜN”

AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz sözlerine şöyle devam etti; ”Biz dünyanın bugün her ülkesinde ve her köşesinde sevginin, barışının, kardeşliğin egemen olmasını istiyoruz. Sizlerin Nevşehir’imizdeki geliştireceği her yönün, buluştuğu ve paylaştığı her ortamın, kaynaştığı her arkadaşlığın sonrasında, bu duyguları güçlendireceğinize inanıyorum. Ülkelerinize döndüğünüzde, bizim misafirperverliğimizi, sıcaklığımızı ve sevgimizi taşımanızı istiyoruz. Çünkü barış ve kardeşlik ancak buna inanmakla ve bu duyguları yaşamakla mümkün olur. Nevşehir’deki geçireceğiniz her günün sizler için unutulmaz olmasını diliyorum. Kurduğunuz arkadaşlıkların bir ömür boyu sürmesini diliyorum.” dedi.

23 Nisan bizim ve tüm dünya çocukları için bir sevinç, coşku, dayanışma, paylaşma günüdür. Ama bu yıl da dünyanın çeşitli yerlerinde ne yazık ki onbinlerce çocuk 23 Nisan'ı görme imkanı bulamadı. Suriye ve Irak'ta savaşın, Somali başta olmak üzere Afrika'nın çeşitli yerlerinde açlığın pençesinde kıvranan tüm çocuklara buradan selamlarımızı gönderiyorum. Kalbimiz ve dualarımız onlarladır açıklamasında bulunan T.B.M.M Divan Katip Üyesi Ak Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz;
 "Dünyada başka örneği olmayan bu milli bayramımızı uluslararası bir şenliğe dönüştüren bu etkinliklerde emeği olan herkese şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Ülkenizde Kapadokya'yı anlatın!

Çocuk masumiyeti karşısında yumuşamayacak hiçbir insan ve kalp yoktur. El ele verdiğimizde dünyayı değişitirebiliriz. Sizlere güveniyorum. Ülkelerinize döndüğünüzde tüm aile büyüklerinize bizden selamlar götürmenizi istiyorum. Türkiye'nin , Kapadokya'nın Nevşehir'in kapısının sizler daima açık olduğunu sakın unutmayın.


Milletvekili Açıkgöz'ün kendilerine göstermiş olduğu yakın ilgisi karşısında büyük sevgi gösterilerinde bulunan Dünya çocukları Türk ve ülke bayraklarını sallayarak eşlik ettiler.