TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve beraberindeki heyeti, Mihrabad Havaalanı'nda İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Siyaset Komisyonu Başkanı Alaaddin Burucerdi, İran-Türkiye Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Ahmet Aliriza Beygi, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin ve diğer büyükelçilik görevlileri karşıladı. 

TBMM Başkanı Kahraman'a, TBMM katip üyeleri AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz ile TBMM İdare Amiri Ceyda Bölünmez Çankırı, Türkiye-İran Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Yusuf Beyazıt, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık ve bazı milletvekilleri de eşlik ediyor.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve beraberindeki heyet, İran İslami Danışma Meclisi Başkanı Ali Larijani ve beraberindeki heyetle görüştü.Heyetlerarası görüşmede ikili ilişkilerin yanısıra parlamentolar arası mevcut iş birliğinin daha da arttırılması için yapılabilecek çalışmalar ele alındı. Kahraman, Laricani'ye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamlarını iletti. İki ülkenin kardeş olduğuna işaret eden Kahraman, "kardeşiyle bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu" söyledi. Laricani de Kahraman'a, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. 

TBMM Divan Katip Üyesi ve AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, "​TBMM Başkanımız Sayın İsmail Kahraman’ın başkanlığında İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİBAP) 13. Konferansına katılmak üzere heyetimizle birlikte İran'ın başkneti Tahran'dayız" dedi. Açıkgöz, İslam ülkeleri arasında yapılacak diyalog, iş birliği ve dayanışmanın, İslam dünyasının barış, güvenlik, istikrar, kalkınma ve refahının ön koşulu olduğuna inandığını ifade etti.