AK Parti Nevşehir Milletvekili Mustafa Açıkgöz, kınama mesajında, “CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partisinin grup toplantısında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımıza ilişkin olarak kullandığı çirkin sözleri şiddetle kınıyorum "dedi.

Açıkgöz açıklamasının devamında; Böylesine edepsizce ve çirkin sözleri kendisine havale ederek, "Tüm kadınlara ve annelere hakaret eden Kılıçdaroğlu'nu, kınıyor ve milletimizin yüce vicdanına havale ediyorum..." dedi.

- Kılıçdaroğlu'nun bu sözleri kendi iç yüzünü dışa vurması olarak kayıtlara kara bir leke olarak geçmiştir. Bu çirkin sözlere ilişkin söylenebilecek tek söz, ‘üslub-i beyan ayniyle insan’dır” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu’nu özür dilemeye davet eden Nevşehir Milletvekili Açıkgöz, açıklamasında şunları belirtti: “Bu vukuat Kılıçdaroğlu ve kafadarlarının işlediği ilk kusur değildir, ben şahsen son olacağı kanaatini de taşımamaktayım. Kılıçdaroğlu’nun unutmaması gerekir ki, suçlarda şahsilik esastır. İnsanlar işledikleri suçlardan kendileri sorumludurlar. Sayın Bakanın bu hususta kabahati yoktur, kendisi gerekli tepkiyi hem Bakanlığı, hem bayan olması hem de bir anne olması sebebiyle zaten vermiştir. Sayın Bakan bu konudaki duruşunu ‘sıfır tolerans’ sözleri ile göstermiş, suçluların en ağır şekilde cezalandırılması gerektiğini ve kendisinin de takipçisi olacağını ifade etmiştir.

Hezimetleri ve söylemleri ile Türk siyasi tarihinin en başarısız parti lideri olarak tarihe geçen Kılıçdaroğlu’nun kendisinin de bu sözlerini ilerleyen yıllarda utançla hatırlayacağını düşünmekteyim.

Bu açıklamaların Kılıçdaroğlu’nun ailesindeki kadınları ve CHP mensubu tüm kadınları da rahatsız ettiğini tahmin ediyorum. Bu sebeple CHP liderinin Sayın Bakan’dan , annelerimizden ve tüm kadınlardan özür dilemeye davet ediyorum.”